2021, január 21, csütörtök.
custom_html_banner1

Felelősséget vállal a választási kudarcért

Közösségi oldalán jelentette be az RMDSZ szé­kely­ud­var­hel­yi szervezetének elnöke, hogy lemond tisztségéről. Der­zsi László az elmúlt időszakban önkormányzati képviselőként tevékenykedett, majd ő volt a szövetség polgármesterjelöltje a helyhatósági választáson, de jelentős mértékben alulmaradt Gál­fi Árpáddal szemben.


Derzsi László a városi szervezet elnöki tisztségét 2018-ban vette át. Mint Facebook-bejegyzésében írja, az volt a célja, hogy a hitelesség, nyitottság, hatékonyság és emberközeliség jegyében egy új csapattal sikeressé tegye a szervezetet Székelyudvarhelyen. „A szeptember 27-i önkormányzati választások eredményei azt mutatták számomra, hogy nem sikerült a célhoz közelebb kerülni” – fogalmaz Derzsi László, majd kijelenti, hogy a városi szervezet vezetőjeként felelősséget kell vállalnia a választások kudarcáért, és ezért a múlt csütörtökön iktatta a lemondását.

Mint ismert, Szé­kely­ud­var­he­lyen alapos vereséget szenvedett az RMDSZ, nemcsak a szervezet polgármesterjelöltjét sikerült legyőznie a második mandátumáért induló Gálfi Áprádnak, hanem az önkormányzati testületbe is a korábbinál kevesebb, mindössze hat képviselőt sikerült bejuttatni. Derzsi nem vállalt szerepet az önkormányzatban, és az elvesztett választás után gyakorlatilag eltűnt a közéletből.

Bíró Barna Botond, az ud­var­hely­szé­ki RMDSZ elnöke lapunk kérdésére elmondta, Derzsi lemondási szándékát már a helyhatósági választások után jelezte, viszont az ő kérésére a parlamenti választásokig még tisztségben maradt, hogy a városi szervezet megfelelő módon tudjon részt venni a mozgósításban.

– Elfogadom a lemondását, és köszönöm az elmúlt évek munkáját neki – közölte.

Megtudtuk azt is a széki elnöktől, hogy a héten elnökségi ülést tartanak, ahol meghozzák a döntést a székelyudvarhelyi szervezettel kapcsolatosan, illetve Szé­kely­ke­resz­túr ügyében is, hiszen az elvesztett választások után ott is lemondott a szervezetben betöltött tisztségéről Rafai Emil korábbi polgármester. Várhatóan a székelyudvarhelyi RMDSZ élére ideiglenesen neveznek ki valakit, amíg megszervezik a tisztújítást – mondta Bíró Barna Botond.

 

Kapcsolódó cikkek:

14,333RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb