2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Felelős magatartásra és elővigyázatosságra intenek

 

 

A koronavírus-fertőzések számának emelkedéséről, valamint a város tanintézményeiben zajló munkálatokról számolt be tegnapi sajtótájékoztatóján Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármes-

tere. Mint mondta, az elmúlt huszonnégy órában három új beteget regisztráltak a megyében. 


A megye lakosságának számához viszonyítva még nem ad aggodalomra okot a fertőzések számának emelkedése, de a lakosságon, annak magatartáson múlik, hogy milyen mértékben növekedik a megbetegedések száma – hangsúlyozta tegnapi sajtótájékoztatóján Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere. Mint mondta, nem szabad bedőlni mindenféle álhírnek, ugyanis a vírus létezik, sokak számára pedig életveszélyes is lehet. Rámutatott arra is, hogy a járvány megfékezése érdekében felelős viselkedésre és a szabályok betartására van szükség. Mint mondta, országos szinten megugrott az esetek száma, ennek ellenére sokak számára nem lenne jó, ha a kormány újból bevezetné a szigorító intézkedéseket.

Az alpolgármester beszámolt arról is, hogy a járvány ellenére a város iskoláiban és óvodáiban zajló beruházási munkálatokat folytatják, jelenleg tíz épületen dolgoznak a kivitelezők, emellett hat további intézmény felújítását készítik elő.

– A munkálatok közel háromszáz dolgozónak biztosítanak állást, megélhetést, akik nagyrészt a városban vagy a térségben működő vállalkozások alkalmazottjai – hangsúlyozta az alpolgármester. – Minden bizonnyal szeptemberig befejezik a Tulipán és az Aranyalma napközikben, valamint a Nagy Imre Általános Iskolánál és az Octavian Goga Főgimnázium bentlakásánál folyó munkát – fűzte hozzá Füleki Zoltán.

Végezetül bejelentette, hogy a csíkszeredai zöldségpiacon és a csarnokban is elkezdték a munkálatokat.


Kapcsolódó cikkek:

14,320RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb