Fele se tréfa…

ezt is, azt is hallottuk, erről is, arról is olvastunk

107

A kormánykoalíció egyes hangadóinak embert próbáló ténykedése elismeréseként különleges üdülési utalványt juttatnak, amely révén lehetővé válik, hogy ellátogassanak „a párhuzamos államba”. Idegenvezetőjük az azt jól ismerő Liviu Dragnea, a képviselőház elnöke lesz. Az utazásra jogosultak között van a munkaügyi miniszter, a belügyminiszter, a parlamenti különbizottság elnöke Florin Iordache, valamint a bizottságnak még néhány érdemeket szerzett tagja is.
Teodor Meleșcanu külügyminiszter állítólag az elmúlt napokban magánlátogatást tett Izraelben, s annak során tiszteletét kívánta tenni országunk nagykövetségénél is. Útnak is indult, de hogy, hogy nem, Tel Aviv helyett Jeruzsálemben kötött ki. Utólag kiderült, hogy egykori „útitársa”, a képviselőház elnöke meghackelte GPS-ét.
A kormánypárt Teleorman megyei származású tisztségviselő hölgyei a nyár folyamán hazafias, azaz önkéntes tevékenységet fognak kifejteni a szülőföldjük gyermekvédelmi hálózatában. Ezt ama kiesésnek a kései pótlásaként, amelyet annak idején okoztak a szóban forgó intézményrendszerben azok a hölgyek, akik ugyanattól kaptak bért, de tulajdonképpen a PSD megyei szervezeténél fejtettek ki tényleges tevékenységet. Úgyszintén ekképpen is szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy Teleorman lekerülhessen arról az utolsó helyről, amelyet Konstanca megyével foglal el a gyermekbántalmazások országos rangsorában.
Liviu Dragnea pártelnökkel szemben első fokon meghozott három és fél éves börtönbüntetéssel kapcsolatosan amolyan vigasztalásként jegyezte meg a kormányfő: az lehetett volna rosszabb is, három év és hat hónap. Apropó: első fokon meghozott ítéletről van szó, a pártelnököt továbbra is megilleti az ártatlanság vélelme, de ettől függetlenül megtörténhet, hogy míg azok az alkalmazások, amelyek okán, illetve amelyekkel kapcsolatosan ő belekerült a bűnügybe, fiktívek voltak, a másodfokú ítélet viszont nem lesz fiktív.
A kormányfő és egyes közvetlen munkatársai nyelvbotlásai, valamint a protokoll terén elkövetett baklövései okán beszédtechnikai és viselkedéstani továbbképzésre lesznek jogosultak, amit számukra az Országos Munkaerő Ügynökség fog megszervezni az elkövetkező időszakokban. A tandíj fedezésére lehetőséget teremt számukra is a Fektess be magadba! (Investește în tine) elnevezésű kormányprogram, amely révén ők is jogosultak lehetnek 35 000 lejig terjedő államilag garantált és kamatmentes kölcsönre, úgy ahogy azt előírja a minap megjelent 2018/50-es sürgősségi kormányrendelet. Ám az sem kizárt, hogy lesz erre pénz az állami költségvetésből is, ugyanis a minap megjelent 2018/432-es kormányhatározat révén a tartalékalapból a kormányfőtitkárságnak 5 millió lejt utaltak ki, többek között a „szakszemélyzet felkészítésére”, beleértve a képviseleti és a protokolltevékenységet is.
Az esedékes „fejtágításra” a kormányfőtitkárság közbeszerzési eljárással június 29-én 400 könyvcsomagot vásárolt, azok mindenikében 3-3 kötet található, a román nyelv értelmező szótára (DEX), helyesírási, morfológiai és ortoepiai szótár, valamint egy-egy román nyelvtan könyvet. Van, lesz, amit nem kell megtanulniuk, például a „mellébeszélést”, lévén, hogy abban jártasak.
Bizonyára azért nem vettek részt a bizalmatlansági indítvány szavazásán az RMDSZ-es honatyák, mert úgy vélték, hogy jobb az, amikor „se kint, se bent”, illetve az, miszerint „se veled, se nélküled”. Az sem kizárt, hogy vannak beteljesületlen vagy éppenséggel soha be nem teljesülő álmaik…

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.