Fele se tréfa…

Ezt is, azt is hallottuk, erről is, arról is olvastunk

41

Maroshévíz megyénk azon kevés helysége közé tartozik, amely rendelkezik hivatalos, azaz kormányhatározattal jóváhagyott címerrel. Már jó ideje, ugyanis azt még 2015 márciusában hagyták jóvá a 2015/126-os kormányhatározattal. Maroshévíz municípium most már saját zászlóval is rendelkezik, ugyanis annak modelljét jóváhagyták azon 2018/840-es kormányhatározattal, amely a Hivatalos Közlöny november 7-i számában jelent meg.
A Silva Szakszervezeti Föderáció (FSS) elnöke, Silviu Geana a minap azt nyilatkozta, hogy az utóbbi nyolc esztendő során szolgálatteljesítés közben négy erdész veszítette életét és 675 alkalmazottat ért testi sértés, esetenként igen súlyos is. Olyan támadások áldozatairól van szó, amelynek elkövetői erdőtolvajok voltak, s akiket szabálysértések, illetve bűncselekmények elkövetése során értek tetten az erdészek. A szakszervezeti vezető szerint az elkövetőkkel szembeni büntetőeljárás rendszerint „kifullad”, s számukra érthetetlen módon az elkövetők „igen olcsón ússzák meg” tetteik következményeit.
A kormány szeptember 13-i ülésén fogadta el ama 2018/713-as kormányhatározatot, amely révén jóváhagyták a sürgősségi orvosi esetek megkövetelte „közbelépési kapacitás” jobbítására vonatkozó megindokolási jegyzéket. Lényegében különböző típusú és rendeltetésű mentőautók majdani beszerzésére vonatkozik ez a kormányhatározat, s annak értelmében az elkövetkező évek során összesen 1244 jármű beszerzésére kerül sor, közel 478 millió lej értékben. Ennek a kormányhatározatnak az alapján került sor a minap a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökségnél (ADR Centru) ama szerződés aláírása, amely értelmében 2020 szeptemberéig Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros és Szeben megyék összesen 211 új különböző típusú és rendeltetésű mentőautót kapnak mintegy 90 millió lej értékben. Ebből majd Hargita megyét 27 fogja megilletni. Sajnos azt pontosan nem lehet tudni, hogy mikor is kerül sor a mentőautók leszállítására, de nem hivatalos értesüléseink szerint csak a jövő esztendő végén vagy 2020 során. Időrendi ütemterv nem szerepel a kormányhatározatban, azt viszont tudni, hogy abszolút prioritást jelent Szeben megye, ahová még 2019 elején meg kell érkezzenek az új járművek tekintettel a Nagyszebenben megrendezendő uniós csúcstalálkozóra.
Az egykori kormányfő, jelenlegi független képviselő, Victor Ponta a minap többek között a következőket mondta: „Nagyon jól ismerem Dragneát. Az ő témakörében doktorátusi dolgozatot is írhatnék”. Amúgy Ponta annak idején már írt egy doktori tézist, de azzal utólag „leszerepelt”. Lehet, hogy „hálásabb” és „érdemlegesebb” témának bizonyulna Dragnea…
Van itt, pontosabban ott pénz: november 25-én szentelik fel Bukarestben az új katedrálist, amelyre eddigelé állítólag 105 millió eurót fordítottak, s a végleges finalizálásáig a hivatalos bejelentések szerint még négy esztendőre lesz szükség.
Piaci elemzők szerint az idén 16%-kal bővülhet a televíziókészülékek piaci forgalma. Ez azt jelenti, hogy több mint 1,7 millió készülék megvásárlására kerül(het) sor az esztendő végéig. Az értékesítési helyzetjelentés szerint a vásárlók érdeklődése egyre inkább áthelyeződik a nagy képernyőjű (109 centiméternél nagyobb átmérőjű) készülékek, valamint a magas felbontásúak (UHD – ultra high definition) irányába.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.