Feladták a MOL Ligát

34

Drasztikus döntést hozott a Brassói Corona vezetősége tegnap: a csapat számára nem a MOL Liga, hanem a hazai jégkorongbajnokság lesz a prioritás. A barcasági gárda a hétvégétől a fiatalabb – úgynevezett második – keretével áll ki a nemzetközi pontvadászatban.

Radikális döntést hozott tegnap a Brassói Corona jégkorong szakosztályának elnöke: a csapat számára már nem a MOL Liga, hanem a román bajnokság jelenti a prioritást. Teodor Sava kijelentette, a hétvégétől a bővített keretből a fiatalabb játékosok kapnak bizonyítási és játéklehetőséget a MOL Liga-mérkőzéseken, míg a román pontvadászatban a rájátszásba jutás a cél, ezért a hazai bajnokságban a lehető legerősebb kerettel állnak majd ki.
Keresztes Ottó, a barcaságiak edzője a Ferencváros ellen szombaton elvesztett találkozó után azt nyilatkozta, nem érti, hogy a Corona vezetősége miért nem összpontosít inkább a román bajnokságra. „A román bajnokság megnyerhető még a jelenlegi kerettel is, míg a MOL Ligában légiósok nélkül nincs esélye a rájátszásba jutni a csapattal” – nyilatkozta a tréner.
A jégkorong szakosztály elnöke gyakorlatilag az edző kérését teljesítette, amikor meghozták a döntést. „Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk azzal, hogy a hazai szövetség rászervezte a román bajnoki meccseket a MOL Liga-találkozókra. Megpróbálkoztunk a MOL Ligában légiósok nélkül, de sajnos nincs esélyünk a rájátszásba jutni. A román bajnokságban azonban van esélyünk az elődöntőbe jutni, most már ez a célunk, sőt, meg is szeretnénk nyerni a pontvadászatot. Erre pedig a jelenlegi keretünkkel, légiósok nélkül is van esélyünk” – indokolta Teodor Sava a döntést.

Szurkolói busz
A holnapi Brassói Corona – HSC Csíkszereda meccsre szurkolói autóbusz indul. Az utazás 20 lejbe kerül, jelentkezni ma 21 óráig lehet a 0747–698856-os telefonszámon.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek