Fejlesztési program gyermekeknek

71

Képességfejlesztő gyermekprogramot indít a Hargita Megyei Vö­röskereszt – négy különböző részből álló programra tegnap regisztrálta az első jelentkezőt a szervezet.

20160302_111712_Voroskereszt1

Minőségi, harmonikus fejlesztési programot állított össze a 10 és 16 éves korosztály számára a Hargita Megyei Vöröskereszt – jelentette be tegnap délelőtt sajtótájékoztató keretében a szervezet igazgatója. Zsigmond Éva szerint a gyermekprogramok négy területen nyújtanak szerteágazó, a fiatalok igényeihez igazodó tevékenységet: közösségi szolgálat, új képességek elsajátítása, a fizikai erőnlét, expedíció.
– Mind a négy pontban több tevékenység közül választhatnak a fiatalok. Voltaképpen minden tevékenység a gyermekek személyiségfejlődését, a közösségi lét egészséges megélését segíti. Emellett pedig új tevékenységekben próbálhatják ki magukat, aszerint, hogy milyen érdeklődési területeket választanak: hangszeroktatás, sport, tánc, elsősegélynyújtás, térképhasználat, sátrazás – említett nlhányat az igazgató.
A Hargita Megyei Vöröskereszt elsőként indít az országban gyermekprogramot, a részvétel alapfeltétele, hogy a fiatal tagja legyen a helyi szervezetnek.
– Az első ötven beiratkozó ingyen kézhez kap egy tevékenységi naplót, amely külsejében útlevélhez hasonlít, minden résztvevő szintfelmérőn vesz részt, ennek eredményét ebben jegyezzük, illetve a későbbiekben a fejlődési szakaszokat is – részletezte Zsigmond Éva.
A megyei Vöröskereszt a helyi általános iskolákban, szülőértekezletek keretében részletes tájékoztatót tart a gyermekprogramról, illetve hétköznapokon 16 óráig a 0745–369116-os telefonszámon is lehet érdeklődni.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek