Fejlesztési lehetőségekről tárgyaltak

Az Arbor képviselőivel találkozott Kelemen Hunor

37

A Gyergyói-medence fejlesztési lehetőségeiről és a szükséges pénzforrásokról folytattak tárgyalást az Arbor Vállalkozók Szövetségének vezetői Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével.

Az Arbor székhelyén tartott keddi tárgyalással kapcsolatban a vállalkozói szövetség közölte: a Gyergyói-medence jövője elsődlegesen három ágazattól – a faipartól, az állattenyésztéstől (mezőgazdaság) és a turizmustól – függ. A találkozó résztvevői szerint ezek közül az első kettő már „a vérünkben van”, hiszen elődeinktől örököltük a hely adottságaihoz szorosan kapcsolódó tevékenységeket.
Az Arbor Vállalkozók Szövetsége Kelemen Hunort arról is tájékoztatta, hogy a medencének stratégiai faipari bázissá kell válnia mind a régió, mind pedig az egész ország számára, és ehhez komoly pénzügyi forrásokra van szükség, amelyek megvalósíthatóvá teszik ezt az elképzelést.
Hasonló alapokra lesz szükség a turizmus fejlesztéséhez is – hangzott el a megbeszélésen, ahol sí- és akár szánkópályarendszerek kialakításának lehetőségéről és esetleges helyszínekről is szó esett.
Kelemen Hunor támogatásáról biztosította a résztvevőket, és ígérte, megpróbál megfelelő forrásokat keresni a tervezett fejlesztések megvalósításához.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek