Fegyencek írják a nagypénteki elmélkedéseket: Jó szándékkal egymás iránt

20

Ferenc pápa bejelentette, hogy idén nagypéntek este a Colosseumnál tartandó keresztúti ájtatosság 14 stációjának elmélkedéseit a Due Palazzi börtönlelkészség tagjai készítik.

Idén a börtönlelkészség tagjai készítik a húsvéti ünnep nagypénteki keresztútjának Ferenc pápa által vezetett elmélkedéseit. A vaticannews.va vatikáni hírportálra hivatkozó, a romkat.ro weboldalon közzétett írás arra is felhívja a figyelmet, hogy ez az első alkalom, amikor a fegyencekre bízott elmélkedések a börtön világának számos szereplőjét egyesítik: az áldozatot, a fogvatartottat, a börtönőrt, az önkéntest, az elítélt családját, a bírót, a pedagógust, az egyházat, az ártatlant, akit alkalmanként igazságtalanul vádolnak meg. Ezek különböző szituációk széles választékát tükrözik. A pápa rámutatott: nagyon megérintették az elmélkedések szövegei, és belép a történetükbe, a hibát elkövetett féltestvérévé válik, és azé is, aki melléjük áll a felfelé vezető úton. Nem könnyű megtalálni az irgalom és az ítélet egyensúlyát, de ha mégis sikerül, az a közösség javára válik.

Vigasz a szenvedés napjaiban
Ferenc pápa hangsúlyozza levelében, hogy azért a páduai újság oldalán jelentette be a hírt, hogy ez is egy simogatás legyen a szenvedés napjaiban – olvasható a közleményben. Reméli, hogy ez a simogatás kiterjed a többi városra is. Olaszország szenved a koronavírus és annak áldozatai miatt. A szentatya együttérzését fejezi ki és üzeni, hogy imádkozik az egész lakosságért, a keresztény remény lelkületében.

Az önkéntesség európai fővárosa 2020-ban
Az is kiderül a közleményből, hogy Pádua az Önkéntesség európai fővárosa 2020-ban, ezért a pápa a jó szándékra buzdítja híveit, amely egységben van az illetékes hatóságok irányába tanúsított együttműködési szándékkal. A szentatya a legvédtelenebb emberekre is felhívja a figyelmet, és arra kér, hogy ne vonjuk meg tőlük a szeretet és jóság gesztusait, hiszen ebben is rejlik keresztényi magatartásunk. A másik ember attól függetlenül fontos, hogy éppen milyen helyzetben van, nem véletlen, hogy Pádua az Önkéntesség európai fővárosa évére az „Egyesítsük ismét közösen Olaszországot” mottót választotta, azzal a kísértéssel szemben, hogy az egyesítés helyett inkább szétválasszák.
A szentatya ugyanakkor köszönetet mond mindenkinek, aki a koronavírus ellen küzd, mindenekelőtt az orvosoknak és az egészségügyi dolgozóknak.

Barabás Emőke

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek