Fegyelmi eljárás a nyilatkozat­háború következménye

Magyar Polgári Párt

178

Nem marad következmények nélkül a Magyar Polgári Párt szé­kely­udvarhelyi szervezetének nyil­vános nyilatkozatháborúja, az elnökség tárgyalni fog az érintettekkel, akik fegyelmi szankciókra számíthatnak – közölte lapunkkal Mezei János, az MPP országos elnöke. Mint arról beszámoltunk: szerdán Gálfi Árpád és Mike Levente, a székelyudvarhelyi MPP leváltott, illetve újdonsül elnöke kölcsönösen egymásnak szegezett éles bírálatokkal vívtak szópárbajt.

Ülésező MPP-sek. Fegyelmi ügy? Fotó: Archív

Mezei János kérdésünkre elmondta: első körben a párt országos elnökségének a hatásköre eljárni, ha az elnökség döntése nem tetszik a feleknek, akkor a fegyelmi bizottság fogja az ügyet tárgyalni.
– Nem megengedett, hogy párton belül nyilvánosan ilyent tegyenek – nyilatkozta a Hargita Népének Mezei János.
A pártelnök kérésünkre átküldte az MPP alapszabályzatát. A fegyelmi vétségekkel a 25. bekezdés foglalkozik. Ez előírja, hogy azok a párttagok, akik nem tartják be a párt Alapszabályában, Programjában, szabályzataiban és egyéb okirataiban foglaltakat, valamint akik magatartásukkal, nyilatkozataikkal, illetve cselekedeteikkel kárt okoznak a pártnak első körben figyelmeztetésben részesülnek, majd írásbeli megróvást kapnak. Ennél súlyosabb büntetés az egyes jogok, hatáskörök ideiglenes felfüggesztése. Ha a vétséget ennél is súlyosabbnak ítélik meg, akkor a párt testületeiben betöltött tisztségekből való felmentés a következő alkalmazható szankció. Végül a párt megvonhatja a politikai támogatását a színeiben tisztséget szerző tagjától, legvégső esetben pedig kizárhatják a pártból.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek