Federeré és S. Williamsé a trófea

75

Amerikai és svájci siker született a Melbourne-ban rendezett Australian Openen, ahol a nők döntőjében Serena Williams 6:4, 6:4-gyel legyőzte nővérét, Venus Williamset. A férfiaknál Roger Federer hatalmas, ötszettes, csatában győzte le Raffael Nadalt.

Serena Williams 6:4, 6:4-gyel legyőzte nővérét, Venus Williamset az Australian Open döntőjében, ezzel 23. Grand Slam-győzelmét aratta, és újra ő lesz a világelső. A 23. Grand Slam-győzelmével a 35 éves Serena Williams túllépett Steffi Grafon, és az Open-érában már senki sem nyert több GS-et nála. Idén azonban arra is esélye lesz, hogy beérje Margaret Court 24 GS-es rekordját, és új abszolút rekordot állítson fel.
A férfiaknál a korábbi világelső Roger Federer nyerte a 2017-es esztendő első tenisz Grand Slam-tornáját, miután a fináléban öt szettben, 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3-ra legyőzte a spanyol Rafael Nadalt. A 35 éves Roger Federer teljesen megújult a 2017-es Ausztrál Openre, hiszen azok után nyert, hogy 2016 második felét sérülés miatt kihagyta. A svájci klasszis a 2012-es wimbledoni győzelme után nyert ismét, összességében a 18. Grand Slam-diadalát aratta. Federer az első férfi játékos, aki a négy GS-verseny közül hármat legalább ötször megnyert, a hétfői világranglistán pedig a 17.-ről a 10. helyre ugrik majd előre.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.