2021, január 22, péntek.
custom_html_banner1

Februárban rendezhetik meg az Európa-kupa első körét

Újra elhalasztotta az Európai Asztalitenisz Szövetség az Európa-kupa küzdelmeit, így egyre biztosabb, hogy csak a jövő hónapban adhat otthont az A csoport küzdelmeinek Szé­kely­ud­var­hely. Eredetileg tavaly decemberre volt kiírva az esemény, ezt előbb idén januárra módosította a kontinentális szövetség, amelyet az év végén újra elnapolt. Pontos időpont nincs, de utalás van erre.

Egyelőre bi­zony­ta­lan, hogy mikor kezdheti meg nemzetközi szereplését a 2020/2021-es idényben a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub és a helyi Asztalitenisz Klub (ISK-SZAK) közös csapata. A székelyföldi gárda tavaly júliusban megismerte ellenfeleit, és akkor úgy tűnt, az eredetileg kiírt dátumon asztal mellé is léphet a csapat, ráadásul hazai környezetben, de ezt előbb egy hónappal halasztották el, majd az óév utolsó napjaiban ismét elnapolták a küzdelmeket.

Az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU) által a klubok számára kiírt második legrangosabb kontinentális viadalon, az Európa-kupában a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK az A csoportba kapott besorolást az ukrán Fortune Kijev, a horvát Libertas Marinkolor Dubrovnik és a portugál GDD Toledos csapataival. Ráadásul a szé­kely­ud­var­he­lyi­ek rendezési jogot is kaptak, így tavaly július közepén kiderült, hogy december 12-én és 13-án a Küküllő parti városban szállhat harcba a továbbjutásért az ISK-SZAK. Az ukrán csapattal 2018-ban már játszottak a székelyudvarhelyiek, és akkor le is győzték a kijevi csapatot, a portugál és a horvát gárdáról pedig annyit lehet tudni, hogy országuk bajnokságában a második helyen zártak. Egyébként a sorsolást követően az is kiderült, hogy az ISK-SZAK a tornát a horvát csapat ellen kezdi, majd a portugál és az ukrán gárdával játszik. A csoportból az első két helyezett jut a következő körbe.

Januárból február

A koronavírus-járvány miatt azonban az ETTU január 15-re és 17-re módosította az Európa-kupa csoportmeccseinek időpontját, a felek készültek is a találkozókra, ám az óév utolsó napjaiban a kontinentális szövetség végrehajtó bizottsága úgy döntött, a hónap folyamán biztosan nem tartják meg a csoportküzdelmeket. Az ETTU végrehajtó bizottságának december 28-i ülésén konkrét dátumot nem határoztak meg az Európa-kupa küzdelmeinek, ám korábban volt egy döntés, miszerint amennyiben a januári időpontban nem lehet megtartani a csoportmeccseket, úgy erre február 26–28. között kerülne sor.

Január 4-én újra ülésezett az ETTU végrehajtó bizottsága, ahol a legfontosabb napirendi pontként Moszkvából Lisszabonba helyezték át az olimpiai kvalifikációs tornát, amelyet a portugálok február 10. és 14. között rendeznek meg, az utolsó két nap pedig a kontinentális szövetség megtartja kongresszusát. Az európai csapatbajnokság első körének időpontja is módosult, a meccseket eredetileg e hónapban kellett volna rendezzék, ám az új tervek szerint február 16. és 21. között tartják meg. Elméletileg tartható lenne az Európa-kupa csoportkör megrendezésének február végi időpontja, de pontos dátumot az ETTU nem közölt. A kontinentális szövetség az újabb halasztásokat a járványhelyzet miatt eszközölte. Érdekesség, hogy az ETTU versenynaptárából minden januári eseményt törölt, februárra pedig a lisszaboni olimpiai kvalifikáció mellett csak a 28-án kezdődő és március 7-ig tartó világbajnokság szerepel, melynek a tervek szerint a koreai Busan adna otthont.Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,343RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb