Farsangolnak a hétvégén

82

Farsangi rendezvénysorozatot szervez a hétvégén a Gyergyó­szentmiklósi Művelődési Központ (GYMK), a programmal ezúttal is minden korosztályt igyekeznek megszólítani. Gyermek­táncházzal és farsangi műsorral indul a móka, de természetesen a már hagyományossá vált télbúcsúztató farsangtemetés sem marad el.

Idén is lesz farsangi felvonulás. Érték és hagyomány Fotó: Archív

Csakúgy mint a korábbi évek­ben, idén is gyer­mek­táncházzal indítják a farsangolást Gyergyó­szent­miklóson – holnap délután fél 6-tól a művelődési ház stúdiótermébe várják a kicsiket, a szervezőket pedig ezúttal is örömmel töltené el, ha minél több gyermek jelmezbe öltözve érkezne.
Este 7 órától a Maros Művészegyüttes Farsang napja ma vagyon… című előadását tekinthetik meg az érdeklődők a színházteremben: a szórakoztató jellegű vidám műsorban az autentikus marosszéki néptáncokat ötvözik a farsangi szokásokkal, emellett több humoros jelenetet is láthatunk majd, amelyeket a mezőfelei betyárokkal, farsangtemetésekkel és különböző cigányjóslatokkal igyekeznek szórakoztatóvá tenni – mindehhez Kásler Magda éneke adja meg az alaphangot. A jegyek egységesen 12 lejbe kerülnek, és elővételben megvásárolhatók a művelődési központ irodájában. Szintén holnap este 8 órától a felnőtteket várják a stúdióterembe, ahol a Cika zenekar húzza a talpalávalót, a táncházgazda pedig Boros Béla lesz.
Vasárnap az ostorcsattogtatásé és a kurjongatásé lesz a fő­szerep, hisz a több mint negyed évszázados hagyományhoz hű maradva, idén is megtartják a farsangtemető ceremóniát Gyer­gyó­szentmiklóson. A fél 11-es nagymisét követően – hozzávetőleg fél 12-kor – a Szent Mik-
lós-templom előtti térről indul az ünnepélyes farsangi felvonulás, délben pedig a népművészeti alkotóház udvarán tartják meg a farsangtemető műsort. A hangulatos télbúcsúztató játékot ebben az évben is a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium diákjai adják elő, akiket Portik Gabriella magyartanár készít fel.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek