Farsangi kiállítás Gyergyóremetén

86

Összesen 170 pályamunka érkezett a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ Farsangi móka elnevezésű rajz- és álarckészítő pályázatára – ezekből állítottak össze tárlatot, amelyet a Gyergyóremetéhez tartozó csutakfalvi közösségi házban nyitottak meg. A szervezők rámutattak: tekintettel arra, hogy a benevező gyermekek jelentős része remetei, indokolttá vált, hogy a kiállítást Gyergyóremetén is megtekinthessék az érdeklődők.

Nagy öröm a csutakfalvi díjazáson. 170 pályamunka alkotói

Díjakat adtak át a helyi nyerteseknek a tárlat alkalmával, az ünnepi hangulat fokozásához pedig a csutakfalvi iskola második osztályos tanulói – akiket Becze Melinda tanítónő készített fel – farsangi műsorral járultak hozzá.
Az első és második osztályosok kategóriájában dicséretet kapott a gyergyószentmiklósi Baricz Bianka, harmadik helyezett lett Gál Katalin Gyergyóditróból, a második helyezést a gyergyószentmiklósi Gáll Boglárka érte el, míg legügyesebbnek Nagy Emilia Mária bizonyult Gyergyóremetéről.
A harmadik és negyedik osztályosoknál a remetei Portik Szabó Bernadett kapta a dicséretet, harmadik és második helyezett Bajkó Kriszta, illetve Bartis Anna lett Gyergyószentmiklósról, a legügyesebb munkának járó díjat pedig a remetei Petréd Boglárka kapta.
Az 5–8. osztályosok kategóriá­jában a remetei Albert Árpád dicséretet kapott, a harmadik Ivácson Katalin, míg a második Portik Bakai Bella lett – ők is remeteiek –, az első helyezést pedig a szárhegyi Páll Dóra érdemelte ki.
A remetei tanítónőknek és rajz szakos tanároknak külön köszönetet mondott a szárhegyi intézmény, megjegyezve: az ő munkájukat dicséri a sok beérkezett pályamunka.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek