Farkaslakán találkoznak az érdekeltek

58

A 2017-es év fontos mérföldkő volt az Erdélyi Mária Út Egyesület életében, pontosabban a Hargita megyében élő szimpatizánsok és aktivisták körében, hiszen Pa­rajd–Csík­somlyó útvonalon épülőben van a mintegy 100 kilométer hosszú szakasz. A következő búcsú alkalmával remélhetőleg már igénybe vehető a zarándokút. Holnap Farkaslakán megbeszélésre várják az érintetteket és érdeklődőket. Molnár Sándor, az egyesület elnöke újév előtti tájékoztatója alkalmával elmondta, hogy azok számára, akik gyalogosan kívánják megtenni a zarándoklat utolsó szakaszát a csíksomlyói kegytemplomig, tu­lajdonképpen három alternatív útvonalat alakítanak ki a következő hetekben-hónapokban. Egyik 112 km (5 napos: Parajd–Atyha–Etéd–Far­kaslaka–Oroszhegy–Zetelaka–Ká­pol­násfalu–Szentegyháza–Csík­somlyó), a másik 95,5 km (4 napos: Atyha–Etéd–Farkaslaka–Oroszhegy–Zetelaka–Kápolnás–Szentegyháza–Csíksomlyó), a har­madik pedig 99,5 km (4 napos: só­vá­radi Keresztelő Szent János Re­me­teség–Etéd–Farkaslaka–Orosz­hegy–­Szentegyháza–Csík­somlyó). Az útvonalakat május 13. és 18. között tesztelik majd.
Amúgy holnap 10 órától a Farkaslaki Polgármesteri Hivatalba várják az érintetteket és az érdeklődőket közös megbeszélésre. Ez alkalommal kívánják leltározni a három útszakasz vonzáskörzetében levő panziókat, magán- és tömegszállásokat, a sátrazási lehetőségeket, a látnivalókat. Az egyesület vezetőjének az az elképzelése, hogy a tavaszi hajrá előtt megismerkedjenek egymással a településenkénti kulcsszereplők, s egyre összeforrottabb csapatként dolgozva alakítsák ki a helyi körülményeket, minden településen találják meg az alkalmas embereket és a közreműködő szervezeteket. Nemcsak az útszakaszok megtisztításáról és kijelzéséről van szó, hanem annak felméréséről, hogy gyalogosan, kerékpárral, illetve lóháton mennyi idő alatt tehető meg egy-egy szakasz, illetve ki kell alakítani a kerékpárok szervizelését, azt a vállalkozói hálózatot, amely cserelovakat és istállóztatást biztosít a majdan kiteljesedő rendszerben.
A zarándoklat és a túrázás a későbbiekben nemcsak a pünkösdi időszakban, hanem más időszakokban is működtethető lesz a Mária út Hargita megyei és másutt levő szakaszain.

Simó Márton

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek