Farkaslaka a bajnok

Székely Vágta: visszatért a vándorszablya

168

A Székely Vágták történetének eddigi legizgalmasabb és legnagyobb meglepetést tartogató döntőjét futotta tegnap a maksai Óriáspince-tetőn Kézdivásárhely, Lemhény, Farkaslaka és Maksa lovasa. Két korábbi bajnok és két újonc versenyzett, és nyert az új erő: a farkaslaki Tamás Csaba Fiber nevű lova hátán szerzett bajnoki címet. A vándorszablya visszatért Hargita megyébe.

Minden idők legszorosabb befutója. Újoncok diadala Fotó: Székelyvágta

A „papírforma” Lem­hény­nek vagy Kézdi­vá­sár­hely­nek kedvezett, legtöbben kettejük valamelyikének a győzelmét borítékolták, bár a döntőbe vezető út során egyértelműen kiderült, hogy Maksa és Farkaslaka lovasa is igencsak bele fog szólni a versenybe.
Nem is történt másként: a két tapasztalt lovast, Zsigmond Jánost és Berde Lorándot igencsak szorongatta Tamás Csaba és Papp Alpár. Ez volt az eddigi legszorosabb döntő futam, a nézők többsége eldönteni sem tudta, hogy végül ki ért célba elsőként, ugyanis a végső ötven méteren a négy ló feje szinte egymás mellett volt.
A versenybírók igazolása után a 24 éves farkaslaki Tamás Csaba, 12 éves Fiber nevű versenylovával megnyerte a nyolcadik Székely Vágtát, a második helyen a mindössze 20 éves, első hivatalos versenyén részt vevő, maksai Papp Alpár végzett Ecsed Roven Randi nevű ötéves kisbéri félvérén. A harmadik Zsigmond János (Lemhény), a negyedik Berde Loránd (Kézdivásár­hely) lett.
A Góbé-futamot Kovászna nyerte, második helyen Gyergyó­szentmiklós végzett.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.