Falugyűlés Gyergyócsomafalván: Beruházások, közösségépítés, stratégia

106

Tizennyolc beruházás indul idén, emellett gazdasági valamint tu­risztikai szempontból is jelentős elképzelések, tervek körvonalazódnak – hangzott el a tegnap délelőtti falugyűlésen Gyer­gyó­csomafalván.

Beszámoló a falugyűlésen. Merész tervek                                                           Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Márton László Szilárd polgármester évértékelőjében a 2019-es esztendő fontosabb állomásait ismertetve a tájház létesítését, az új óvodaépület felépítését, az útépítési munkálatokat, valamint a járdaépítést említette, ugyanakkor a nehézségekről is beszámolt. Ezek között a falun áthaladó teherforgalmat, a szimbólumhasználattal kapcsolatos feljelentéseket, valamint a közbeszerzési eljárások hosszas folyamatát, a szakcégek hiányát említette.
A falugyűlésen jelen lévő Borboly Csaba megyeitanács-elnök felszólalásában elmondta: büszke a Csomafalva által elért eredményekre, amelyeket a falu szülötteként magáénak is érez. A községben megvalósult, a megyei tanács által finanszírozott beruházások mellett azt is fontosnak tartotta, hogy a gazdasági jövőt illetően is vannak elképzelések Csomafalván. A februárban tartott, testvértelepülésekkel közös gazdasági fórumon elhangzott ötletek, jövőbe mutató elképzelések terén a község számíthat Hargita Megye Tanácsának segítségére – hangzott el.
– Szeretnénk megépíteni egy Csomafalvát Székelyvarsággal összekötő útszakaszt, amely remélhetőleg olyan turisztikai befektetési lehetőségeket biztosít majd, amelyek hazahozzák a fiatalokat – mondta el Borboly Csaba.
Hozzátette: folytatják a közös projekteket, az út- és járdaépítést, a civil szervezetek munkájának támogatását, valamint a teherforgalom eltereléséért folytatott küzdelmet.
– Hargita megye egy háromlábú szék: mindenhová a szolidaritás jegyében osztottuk a pénzeket, és elmondható, hogy a három térség az utóbbi években igazán eredményesen tudott együtt dolgozni, ezt a továbbiakban is folytatni szeretnénk a lakosság közreműködésével – zárta mondanivalóját Borboly Csaba.
Az oktatási, turisztikai és vízgazdálkodási beszámolókat követően a község polgármestere a 2020-as terveket ismertette: több mint 21 millió lejből gazdálkodhat idén Gyergyócsomafalva, számos beruházás indulhat el ebben az esztendőben. Ugyanakkor fontosnak tartják, hogy elkészüljön a 2020–2030-as időszakra szóló fejlesztési stratégia, amelyben helyet kapnak a falu lakosságának elképzelései, ötletei is.

Boncina-Székely Szidónia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek