2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Fagyott kifli Hidegségben

Valamennyi, a hidegségi iskolába érkező kifli fagyott volt kedd reggel, ráadásul a hétfői porciót csak kedden kapták meg – derül ki Rácz Árpád igazgató bejelentéséből. A fogyasztóvédelem egyelőre nem vizsgálta meg az esetet, de megtudtuk, decemberben három ízben is megbüntette azt a céget, amely Hidegségbe is szállítja a kiflit.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke tette közzé Facebookján azt a bejelentést, amelyet Rácz Árpád hidegségi iskolaigazgató intézett a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez, s amelyben az áll, a kedd reggeli kifliszállítmány teljesen meg volt fagyva, illetve a hétfői adagot is csak kedden kapták meg. Az esettel kapcsolatban Borboly Csaba megjegyezte: „Bár valóban hideg napokat élünk meg, mégsem tartom elfogadhatónak, hogy megyénkbeli gyerekek fagyott kiflit kapjanak tízóraira az iskolában. Örvendek, hogy van olyan bátor iskolaigazgató, aki szóvá teszi. Ezúton is köszönöm Rácz Árpádnak, a hidegségi általános iskola vezetőjének a bátor kiállását! Kérem Önöket, ha további rendellenességeket észlelnek, jelezzék! Csak így érhetünk el pozitív irányú változást.”
Megkeresésünkre Moldovan Laurențiu főfelügyelő elmondta, megkapták a bejelentést, azonban annak megérkezésekor kollégái Maroshévízen voltak ellenőrizni, de hamarosan ki fogják vizsgálni az esetet. Azon kérdésünkre, hogyan állapítható meg néhány nap késéssel, hogy fagyott volt-e a kifli az átadás időpontjában, azt mondta, ha valóban súlyos esetről van szó, vesznek labormintát. Hozzátette, december folyamán már három esetben elmarasztalták a céget, és összesen 45 ezer lejre büntették, amit a cég ki is fizetett, azaz elismerte a hibáját. Erről kedden átiratban értesítette a megyei tanácsot. Továbbra is arra biztatja az oktatási intézmények képviselőit, hogy ha problémát észlelnek a kifliknél, tartsák meg a terméket, ne adják oda a gyermekeknek, és értesítsék a fogyasztóvédelmet, a közegészségügyet, illetve az állategészségügyet.
Úgy tudtuk, két hivatalos elmarasztalás elég, hogy egy céggel szerződést bontson a megyei tanács. Kérdésünkre Borboly Csaba pontosított: szerződésenként szükséges a két jogerős elmarasztalás, nem cégenként – egy-egy szerződés pedig áltatában 1-3 településre vonatkozik. Egyúttal arra kérte a panaszosokat, illetve a hatóságokat is, hogy a végleges jegyzőkönyveket küldjék el nekik, hogy megtehessék a további lépéseket.

Háromszéki Eszter

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb