2021, március 6, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Fagy lesz a hétvégén

Fagy lesz a hétvégén az ország egész területén – figyelmeztetett pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A szakemberek szerint január 16-án 2 órától január 20-án 10 óráig, előbb az északkeleti és északnyugati régiókban, majd az ország egész területén rendkívül hideg, éjszaka és hajnalban fagy lesz. 

A legalacsonyabb hőmérsékleti értékek gyakran lesznek mínusz 10 Celsius-fok alatt, Erdély délkeleti medencéiben akár mínusz 20 fokra csökkenhet a hőmérséklet.

Ebben az időszakban nappal is fagypont alatt, néhol mínusz 10 Celsius-fok körül maradnak a hőmérsékleti értékek.

Ugyanakkor Elsőfokú (sárga jelzésű) hóviharriasztást adott ki péntek reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország tíz megyéjére.

A riasztás Gorj, Vâlcea, Fehér, Brassó, Szeben, Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Krassó-Szörény és Hunyad megye magasan fekvő régióira érvényes.

A szakemberek szerint 10 óráig a jelzett helyeken havazás várható, a szél erőssége elérheti az óránként 70-90 kilométerese sebességet, hófúvások alakulnak ki, a látótávolság erősen lecsökken. 

Kapcsolódó cikkek:

Hetvenéves korukig is dolgozhatnának az alkalmazottak – véli a miniszter

Minden alkalmazott akár 70 éves koráig is dolgozhat, ha akar – jelentette be pénteken Botoşani-ban a munkaügyi miniszter. Raluca Turcan azt mondta: a kormány kidolgoz...

Romániában is kimutatták a dél-afrikai vírusmutációt

Romániában is kimutatták a koronavírus dél-afrikai mutációját, az év eleje óta jelen lévő brit vírusvariánsnak pedig meghatározó szerepe lehet abban, hogy újra erőre kapott...

Legfrissebb