csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Fontos mérkőzés előtt a Progym

Négy mérkőzést rendeznek hétvégén a román jégkorongbajnokságban, amelyek közül azonban csak egy tartogat nagy küzdelmet, de ez nem a Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub mérkőzés lesz, amely sima vendéggyőzelmet ígér. Gyergyószentmiklóson viszont a Galac vendégeskedik, ahol az alapszakasz harmadik helye a tét.

Nagy a tét Gyergyószentmiklóson

Három tét nélküli és egy nagy téttel bíró összecsapást rendeznek hétvégén a román jégkorongbajnokságban. A hétvégén közvetlen riválisok találkoznak. Szombaton 18.30-tól és vasárnap 11.30-tól Csíkkarcfalván az ötödik Bukaresti Steaua a hatodik Bukaresti Sportul Studențescet fogadja. Sima „hazai” győzelmek vannak kilátásban.
Terítéken van viszont az alapszakasz utolsó „erdélyi rangadója” is, amelyen a Brassói Corona a Csíkszeredai Sportklubot fogadja. Az első helyezett Brassónak viszont ezen a napon nemcsak román bajnokija van, hanem a MOL Liga negyeddöntőjének Debreceni HK elleni harmadik mérkőzését is ekkorra programálták. A Sportklub elleni meccs kora délután lesz 14.30-tól, míg a MOL ligás 18.30-tól. Mivel előbbi mindkét alakulatnak tét nélküli, várhatóan a Cenk alattiak ifjúsági csapattal állnak ki a találkozóra.
A brassói szurkolók több fórumon is nehezményezték a szövetség e döntését, illetve, hogy a csíkszeredai csapat nem akart halasztani, de az igazság nem az ő oldalukon van, mivel a Corona semmilyen kérést nem tett le halasztásért.
Gyergyószentmiklóson viszont rangadót játszanak. A Progym a címvédő Galaci Dunăreat fogadja. A jelenleg harmadik galaciak 27 meccs alatt 44, míg a negyedik Progym 26 találkozó alatt 43 pontot gyűjtöttek. A képlet nagyon egyszerű: amennyiben a Progym minimum egy pontot szerez akkor nagy valószínűséggel az alapszakasz harmadik helyén zárnak, hiszen a soron következő meccsein a Steaua, illetve a Sportul elleni páros találkozókon a papírforma szerint kilenc pontot hoznak. Amennyiben kikapnak, akkor a harmadik hely sorsa a Brassói Corona, illetve a Csíkszeredai Sportklub kezébe van, akikkel a Galac az alapszakasz során még játszik egy-egy alkalommal.
A hétvégi műsor: szombat: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub (14.30), Bukaresti Steaua – Bukaresti Sportul Studențesc (18.30), Gyergyószentmiklósi Progym – Galaci Dunărea (18.30); vasárnap: Bukaresti Steaua – Bukaresti Sportul Studențesc (11.30).

Nyert a Brassó
A Brassói Corona 5–2-re győzött a Debrecen vendégeként a jégkorong MOL Liga negyeddöntőjének második mérkőzésén, szerdán. Az első, keddi összecsapást – szintén Debrecenben – a hazaiak nyerték meg 6–3-ra. A következő két mérkőzést szombaton és vasárnap játsszák, Brassóban.
Eredmény, negyeddöntő, 2. mérkőzés: Debreceni HK – Brassói Corona 2–5 (0–3, 1–1, 1–1) /Schultz (22.), Vaszjunyin (59.), illetve Mihály Á. (1.), Gliga (4., 14.), McDonald (27.), Filip (53.)/. A Dunaújváros – Újpest, a Ferencváros – Miskolc és a Fehérvár – MAC mérkőzések tegnap este lapzárta után értek véget.
A hétvégi műsor: szombat: Brassói Corona – Debreceni HK (18.30), DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC (19), Újpest – Dunaújvárosi Acélbikák (19.30), MAC Budapest – Fehérvári Titánok (20); vasárnap: Brassói Corona – Debreceni HK (18.30).

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,236RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb