F–22 Raptorok tűntek fel a román légtérben

76

Két Raptor amerikai harci repülő és a NATO főtitkárhelyettese is Romániába érkezett tegnap. Előbbiek azonban míg rotációs hadgyakorlat keretében az Oroszországgal szembeni erődemonstrációt szolgálják, az észak-atlanti katonai tömb vezetője a júliusi NATO-csúcs előkészületeiről tárgyal.

f-22-ratpor-story-top_cnn-com

Két amerikai F–22 Raptor típusú harci gép szállt le tegnap Romániában, a Fekete-tengerhez közeli Mihail Kogălniceanu katonai légi támaszponton az Atlantic Resolve fedőnevű, a Krím félsziget orosz elcsatolása után 2014-ben elindított állandó rotációs hadgyakorlat keretében. Az F–22-esek ugyanakkor még tegnap elhagyták a román repülőteret. Az amerikai légierő parancsnoka már tavaly júniusban jelezte, elképzelhető, hogy az Egyesült Államok Európába vezényel néhányat a legfejlettebb, F–22-es típusú harci gépéből, hogy erődemonstrációval válaszoljon Oroszország ukrajnai fellépésére.
Amúgy az F–22-esek érkezése napján kezdte meg látogatását Bukarestben Alexander Vershbow, a NATO főtitkárhelyettese, hogy a román vezetőkkel a júliusi varsói NATO-csúcs előkészületeiről egyeztessen.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek