Ezüstre váltott bronzérem

Mexikóban küzdöttek a veteránok

494

A mexikói Cancún adott otthont idén a veterán cselgáncsozók világbajnokságának, ahol az idén is résztvevők között szerepelt a magyar színeket képviselő Sinka Szabolcs, illetve Szőcs László. A két csíkszeredai sportoló egyaránt ezüstérmet szerzett, így a tavalyi bronzot fényesebbre cserélték.

Sinka és Szőcs egyaránt ezüstéremmel zárta az idei világbajnokságot

Az elmúlt napokban rendezték meg tizedik alkalommal a veterán cselgáncsozók világbajnokságát a mexikói Cancúnban, ahol negyvenöt ország 789 sportolója nevezett. A vb-re a harminc évnél idősebb és legalább első kius (1. kyu – barna övfokozat) versenyzők nevezhettek, összesen tizenegy korcsoportban mérték össze tudásukat.
A nevezők és egyben a résztvevők között két csíkszeredai örökifjú sportoló volt található Sinka Szabolcs, illetve Szőcs László révén, akik a magyar színeket képviselték a viadalon.
Kettejük közül elsőként, pénteken Szőcs László lépett tatamira az M5-ös korosztályban a +100 kilogrammosok súlycsoportjában. Egy évvel korábban Olbiában Szőcs harmadik helyezést ért el – igaz, volt aranya 2016-ból, amelyet Fort Lauderdaleban szerzett –, ezúttal többre vágyott és tett is ezért. A selejtezőkörét maximális sikerrel vette, előbb egy francia, majd egy brazil sportolót győzött le, az elődöntőben az amerikai Mumm Ivan se volt akadály. Iponnal verte. A fináléban hatalmas küzdelem volt közte és az osztrák színekben versenyző Cristescu Stefan között, végül egy waza-arival vereséget szenvedett.
Másnap az M2-es korosztályban a 66 kg-osok között Sinka Szabolcson volt a sor, hogy az olbiai bronzot lecserélje. Akár sokkal fényesebbre is, hiszen ő már volt világbajnok Amszterdamban 2015-ben. Sinka gyakorlatilag lemásolta Szőcs menetelését. A hárommeccses selejtezőkört sikerrel vette, miként az azt követő elődöntőt is. A döntőben viszont már nem ment a francia Pasquier Alexandre ellen, egy waza-arival vereséget szenvedett ő is.
Ugyancsak világbajnokságon szerepelt két csíkszerdai tehetséges fiatal is, méghozzá a Bahamákon, ahol az ifjúsági egyéni és csapat világbajnokságot rendezték. Orbán Lehel (60 kg) és Dávid László (73 kg) viszont már az első körben vereséget szenvedett és búcsúzott a viadaltól.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek