2020, december 4, péntek.
custom_html_banner1

Hirdetés

Ezüstérmes lett Popa Ion Jancsi

Az elmúlt hét végén Târgu Jiu adott otthont az ifjúsági ökölvívók országos bajnokságának, amelyen a Csíkszeredai Bene Regaz SE öt sportolóval vett részt. Az 50 kilogrammos súlycsoportban Popa Ion Jancsi ezüstérmes lett.

Egy összefogás eredményeként szerezhetett ezüstérmet Popa Ion ifjúsági ököl­vívó az elmúlt hétvégén Târgu Jiu-ban rendezett U16-os országos bajnokságon. Popa Ionică – Jancsi, ahogyan sporttársai ismerik – a Gyergyószentmiklósi Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub sportolója ugyan, de mivel a klub még nem csatlakozott a hazai szakszövetséghez, ezért a csíkszeredai Bene Regaz SE nyújtott számára segítő jobbot, leigazolta és elvitte az országos megmérettetésre. Az eredmény: egy második hely.

Popa az 50 kilogrammos súly­csoport döntőjében Covaci An­gelo Cristiannal, egy olyan nagyváradi sportolóval küzdött, aki válogatott kerettag, és ennek ellenére közel járt a sikerhez, ám végül meg kellett elégedjen a második helyezéssel. „Nagyon jól bokszolt Jancsi a döntőben, mindhárom menetben egyenrangú ellenfele volt versenytársának. Jancsi közel volt ahhoz is, hogy kiütéssel, idő előtt győzzön, de ez végül nem jött össze, a versenybírók pedig pontozással az ellenfelet hirdették ki győztesnek” – írta közösségi oldalán Huszár Árpád, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub edzője. A gyergyószentmiklósi edző ugyanakkor köszönetet mondott Todor Lorándnak, a csíkszeredai Bene Regaz SE edzőjének, amiért lehetőséget adott arra, hogy az egyesület színeiben versenybe szállhassanak a Godako Ökölvívó Sportklub versenyzői is.

– Mi két sportolóval terveztük a bajnoki indulást, végül öttel utaztunk el a megmérettetésre. Segítő jobbot nyújtottunk a Godako Ökölvívó Sportklubnak, leigazoltuk három sportolójukat, így ők is részt tudtak venni a megmérettetésen. Örülök, hogy Popa Jancsi végül dobogóra állhatott, egy kis szerencsével talán a bajnoki cím is meglehetett volna számára – nyilatkozta lapunknak Todor Loránd, a Bene Regaz SE edzője. Hozzátette, a november eleji női országos bajnokságra készülnek, ahol ugyancsak a csíki klub színeiben vesznek részt gyergyószentmiklósi sportolók is. – Segítünk egymáson, ahogyan lehet, így a saját nevelésű sportolók mellett a Godako ökölvívói is a Bene Regaz SE színeiben szállhatnak ringbe, legalábbis addig, míg a gyergyószentmiklósi klubnak sikerül csatlakoznia a hazai szakszövetséghez – mondta Todor Loránd.

Popa mellett Tóth Szilárd Szabolcs és Csíki Róbert vett részt az országos bajnokságban a Godako Ökölvívó Sportklub neveltjeként a Bene Regaz színeiben, míg a csíki sportegyesület Rostás Traiant és Kovács Milánt indította el a viadalon, az érmes mellett a többiek a selejtezőkben szenvedtek pontozásos vereséget. 

– Mind a négy sportoló szoros meccsen kapott ki, a bírók ítéletei alapján ellenfeleik 3–2-re nyertek. Ez azt is jelenti, hogy voltak bírók, akik a mi sportolóinkat látták jobbnak, de itt is a többség döntött, sajnos nem a javunkra – mondta lapunknak Todor Loránd. A csíki edző hozzátette, a fiúknak az országos bajnokság volt az idei első megmérettetés. – A karanténos időszak alatt egyéni edzésterv alapján készültek a sportolóink, majd a nyár folyamán a szabadban edzettünk több hetet. Az ökölvívóterembe gyakorlatilag egy hónapja tudtunk bevonulni, tehát nem volt könnyű a felkészülési időszak, ehhez képest elégedett vagyok a fiúk teljesítményével – nyilatkozta Todor Loránd.


Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb