Ezüstérmes a Vasas Femina

Eddigi legjobb szereplés

117

Véget ért a női labdarúgó első liga bajnoki idénye, amelyben a Székelyudvarhelyi Vasas Femina fennállása legjobb évén van túl. Székely János tanítványai az utolsó fordulóban bebiztosították ugyanis második helyüket a tabellán.

A Vasas Femina ezüstérmes csapata

Úgy léphetett pályára vasárnap a Székelyudvarhelyi Vasas Femina a női labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában, hogy amennyiben nyer, akkor a második helyen zárja a bajnokságot. Utolsó előtti, hiszen bár program szerint az utolsó fordulót kellett volna rendezni, de a Vasas a Marosvásárhelyi ASA visszalépése nyomán játék nélkül 3–0-val hozta azt a meccset. A CSS Târgoviște elleni meccset pedig az utolsó forduló időpontjára tolták.
A Vasas győzelmi kényszerben volt a biztos második helyért, és ezt könnyedén meg is sze­rezték, annak is köszönhetően, hogy a friss kupagyőztes ellenfél nem a rendes keretével érkezett Szé­kely­udvarhelyre. Székely János tanítványai pedig ezt könyörtelenül büntették. A szünetben már 4–0 volt, hogy a végére 10–0 legyen az eredmény.
A találkozó zárásával viszont az is kiderült, hogy a vereség is belefért volna, hiszen a Vasast két­pontnyi lemaradással üldöző Temesvári CFR 5–1-es vereséget szenvedett az Universitatea Alexandria otthonában.
A bajnoki évad ezzel lejárt a Vasas Femina csapatának, ám vannak, akik még válogatott kötelezettségnek kell eleget tegyenek. Ilyen a három moldáv Colesnicenco, Tabur és Panova, illetve a romániai keretbe behívót kapó Kajtár Linda.
A Székelyudvarhelyi Vasas Fe­mina háza táján csupán a Románia-kupa miatt bosszankodhatnak, hiszen a legnagyobb favorit Kolozsvári Olimpia kiejtése után nem tudtak túljutni a Borgóprundi Heniun az elődöntőben. A kupát végül a Târgoviște nyerte. Az udvarhelyiek második számú csapata, a Vasas II. is remekelt az idény során, hiszen a második ligában a második helyen végeztek ők is.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek