Ezüstérmes a Sportklub

A meccs feléig élt a remény

81

Harminchárom percig éltek a csíki remények, hogy visszatérhessen a jégkorong Erste Liga döntője még egy csíkszeredai párharcra, de a Ferencváros-Telekom végül a maga javára döntötte el az ötödik meccset is. A Csíkszeredai Sportklub ezúttal is a gyenge helyzetkihasználás miatt veszített. Összességében az ebből fakadó gólképtelenség vezetett a döntő elvesztéséhez.

A zöld-fehéreknek véget ért a szezon, ám a csíki csapatnak folytatódik a román bajnokság

Öt mérkőzést követően összesítésben a Fe­renc­vá­ros-Telekom 3–1-re vezetett a Csíkszeredai Sportklub elleni jégkorong Erste Liga döntőjében. Tegnap este a csíki csapat „késsel a nyakán” lépett jégre Pesterzsébeten és igyekezett az utolsó szalmaszálban megkapaszkodni.
A Vaclav Novak–Hozó Levente edzőpáros pedig meghúzta azt, amire számítani lehetett, hogy támadóbb legyen a csapat: Lundströmöt nem is nevezték a találkozóra, helyette Onodi kezdett, illetve László volt a második számú hálóőr. Ugyanakkor érzékeny veszteség volt, hogy Részegh Tamás sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot. A svéd hálóőrrel felszabadult légiós helyet Anyiszinnal töltötte fel a szakvezetés, aki az első sorban kapott helyet Krasznoszlobodcev és Taratuhin mellett, míg hátul Belov, illetve Sulakov takarított. Ez az ötös akár főszereplővé is előreléphetett volna, és gyakorlatilag már az első harmadban eldönthette volna a találkozó sorsát.
A meccs bár egy Roczanov-helyzettel indult, a Sportklub alaposan rálépett a gázpedálra. Sorozatban jöttek a helyzetek, de Sulakov, Krasznoszlobodcev, illetve Anyiszin is tiszta ziccert rontott, de közben Beczének is volt még helyzete. A Fradinak nem igazán osztottak lapot. A sok helyzet mellett viszont egy gól is volt a termelés: emberelőnyben Sulakov hatalmas gólt szerzett.
A második felvonás is hasonló forgatókönyv szerint alakult. A jó iramban és támadó szellemben játszó kék-fehérek két emberelőnyös helyzettel indítottak, amelyek kimaradtak, de öt az ötben is jobbak voltak. A meccs feléhez érkezve fordult a kocka. Papp Szabolcs kiállítását még túlélte a csapat, de a kiegészülés pillanatában megszerezték az egyenlítő találatot a hazaiak. Idő sem volt a fejekben rendet tenni, 46 másodpercre rá a vezetés is megvolt a hazaiaknak. Innentől kezdve nagyot fordult a világ. A Sportklub összezavarodott, nem kapták a játékot, ez a hazaiak malmára hajtotta a vizet, akik a 37. percben egy kontra után már kettővel mentek.
Az utolsó felvonásra sem jött ki a lépés. A 42. percben Nagy Gergő, majd öt percre rá Tóth Gergő is betalált Onodinak. Utóbbi gólt egy Belov-szóló előzte meg, amely kimaradt és kontrából fordult le a Ferencváros. Ez a helyzet tökéletesen jellemezte a mérkőzést, hiszen míg a Sportklub rendre elpackázta a helyzeteit, addig a hazaiak büntették ezeket. Krasznoszlobodcev szépítő találata csak apró vigasz volt. Vaclav Novak az 57. percben megpróbálta a lehetetlent, és emberelőnyben Onodi helyére is mezőnyjátékos lépett jégre, de nem járt sikerrel a terv.
A Ferencváros-Telekom 22 év után nyert újra bajnoki címet, míg a Csíkszeredai Sporktlub a tavalyi bronzérmet ezúttal ezüstéremre cserélte le. A zöld-fehéreknek véget ért a szezon, ám a csíki csapatnak folytatódik a román bajnokság. Az alapszakaszból még két meccse van hátra a Galaccal, majd jöhet a rájátszás. Az biztos, hogy a válogatott április 28-án Tallinnban világbajnoki meccset játszik, amely értelmében azelőtt véget kell érjen a román kiírás. Erőltetett menet elé néznek a csapatok.

Erste Liga, döntő, 5. mérkőzés

Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub 5–2 (0–1, 3–0, 2–1)
Gólszerzők: Karmeniemi (34.), Farkas (34.), Tóth A. (37.), Nagy G. (42.), Tóth G. (47.), illetve Sulakov (10.), Krasznoszlobodcev (56.).
A párharc végeredménye: 4–1 a Ferencváros javára.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek