Ezüstéremmel vigasztalódtak

65

Az U21-es bajnoki cím után az U23-as korosztályban az ezüstérem jött össze a csíki cselgáncsozóknak az országos csapatbajnokságon. Ebben a korosztályban viszont az elmúlt évek legjobb eredményét érték el a fiúk. Földharcban viszont a 16 éves Koncz Lehel bajnoki címet szerzett.

Csíkszereda adott otthont az U23-as csapat-, illetve egyéni földharc országos cselgáncsdöntőnek, akárcsak három héttel korábban az U21-es versenyeknek. Az Albu Botond és Dániel Albert edzők által felkészített csíkiak gyakorlatilag ugyanazzal a kerettel álltak ki, mint amely megnyerte az U21-es csapatbajnokságot. Egy-két személyi változás történt ugyan – például Szőcs Elemér betegség miatt nem tudta vállalni a tornát –, de a mag maradt.
Az országos döntőn az előzetes várakozásoknak megfelelően öt csapat vett részt. A házigazda Csíkszereda mellett Piteşti, Ploieşti, Iaşi, illetve Kolozsvár-Nagybánya-Beszterce közös csapata jelent meg. A helyezésekről körmérkőzéses meccsek döntöttek, tehát mindenki küzdött mindenkivel.
Az első meccsen a csíkiak rögtön a favorit Iaşi-sal kerültek össze, akik 4–1-re győztek. A folytatásban viszont zsinórban jöttek a győzelmek: Ploieşti-et 5–0-ra, Kolozsvár-Beszterce-Nagybánya közös csapatát 4–1-re és végül Piteşti-et 4–1-re gyűrték le. Ez azt jelentette, hogy a csíkiak a második helyen végeztek, hiszen a jászvárosiak könnyedén győztek le mindenkit, csupán az erdélyiek közös együttesével gyűlt meg a bajuk, akiket hatalmas küzdelemben 3–2-re vertek.
Rossz szájízzel viszont nem maradnak a csíki cselgáncsozók, hiszen ezen korosztályban a legjobb eredményt érték el. Tavaly és tavalyelőtt csupán a harmadik helyre tudtak odaérni. Továbbá ez a generáció igencsak sikeres évet tudhat a háta mögött. A megannyi egyéni bajnoki cím mellett csapatban megnyerték az U21-es korosztályos bajnokságot, míg a felnőtteknél Papp Róbert Flóriánnal kiegészülve a második helyen zártak.
Ami a földharcversenyt illeti, megfogyatkozott létszámmal álltak tatamira a fiúk. Sérülés vagy betegség miatt hiányzott Szőcs Elemér, Bardócz Richárd, Stoica Márk, illetve Koncz Botond is, akik esélyesek lettek volna éremszerzésre. Volt viszont egy meglepetésember, a Csíkszeredai Sportiskola 16 esztendős sportolója, Koncz Lehel (81 kg), aki aranyérmet szerzett. A csíkiak továbbá Csíki Zsolt (66 kg) révén még egy hetedik helyezést zsebelhettek be.
A csapat edzői, Albu Botond, illetve Dániel Albert, ezúton is köszönik Csíkszereda városának, az IngService-nek, illetve az OTP Consultingnak a támogatást. Az U23-as csapat-, illetve földharcdöntőkkel zárultak az idei évre az országos bajnokságok küzdelmei.

Eredmények
Csapat: Csíkszeredai – Iaşi 1–4, Csíkszereda – Ploieşti 5–0, Csíkszereda – Kolozsvár-Nagybánya-Beszterce közös csapat 4–1, Csíkszereda – Piteşti 4–1. Az ezüstérmet szerző csapat: Bardócz Richárd, Orbán Lehel (66 kg), Szabó Frigyes, Dávid László (73 kg), Stoica Márk (81 kg), Ohát Zalán, Bartos Albin (90 kg) és Koncz Botond (+90) kapott helyet.
Földharc, egyéni: 1. hely: Koncz Lehel (81 kg, ISK Csíkszereda); 7. hely: Csíki Zsolt (66 kg, Sportklub Csíkszereda).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek