Ezentúl szombaton is cserélik a rendszámokat

Gyökeres munkaprogram-változás a közszolgálatnál

614

Meghosszabbított munkaprogrammal dolgoznak jövő héttől kezdődően a Hargita megyei vezetői engedélyeket kibocsátó és járműbejegyzési közszolgálat alkalmazottai. A hosszú ideje súlyos személyzethiánnyal küszködő intézményben ezentúl csak heti két napon tartanak elméleti sofőrvizsgát, azonban többek között a járműbejegyzést szombaton is lebonyolíthatjuk.

A közszolgálat bejárata. Ezentúl szombaton is nyitva lesz Fotó: László F. Csaba

Ezentúl a közszolgálat ugyan csak kedden és csütörtökön fogadja az elméleti sofőrvizsgára érkező tanulóvezetőket, ők azonban hosszabb időintervallumban, 10 és 16 óra között ülhetnek le a számítógépek elé, hogy KRESZ-ismereteiket bizonyítsák – közölte Adrian Pănescu, a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal szóvivője. Mint mondta, ennek a programnak köszönhetően naponta mintegy 140-150 sofőrtanoncot tudnak fogadni.
A forgalmi (gyakorlati) vizsgák esetében most júliusban szünetelt a szombati vizsgáztatás, azonban augusztustól ez is újraindul, ráadásul jövő héttől kezdődően az eddig 8-tól 16 óráig tartó program helyett 8 és 18 óra között vizsgáztatnak a megye három városában a közszolgálat alkalmazásában álló vizsgabiztosok. A hivatalnál azt remélik, hogy ezzel a változtatással rövidül az elméleti és a forgalmi vizsga között eltelt időszak, ami az utóbbi hónapokban közel fél évesre nyúlt. Azoknak, akiknek nem sikerül a forgalmi vizsgájuk, ezentúl minden hétköznap 9 és 10 óra között, de kedden és csütörtökön 16 és 17 óra között is jelentkezhetnek az újabb megmérettetésre.
– A munkaprogram változása nemcsak a vizsgázókat érinti, hanem azokat is, akik kicserélnék a jogosítványukat, új járművet jegyeztetnének be, esetleg forgalomból törölnék autójukat. Ez azt jelenti, hogy minden alkalmazottnak szombati munkaprogramja is lesz. Sajnos csak így tudjuk enyhíteni a személyzethiányt, mert Bukarestből egyelőre nem érkezik segítség – fejtette ki a prefektusi szóvivő.
Függetlenül attól, hogy valaki külföldön kiállított vagy lejárt jogosítványát cserélné ki, ezt ezentúl megteheti hétfőn, szerdán és pénteken 8 és 14 óra között, illetve kedden és csütörtökön 11 és 14 óra között. Ideiglenes rendszámtáblákat hétfőtől péntekig 8 és 14 óra között bocsátanak ki. A végleges rendszámokra, illetve az elveszett, megrongálódott táblák kicserélésére vonatkozó kérvényeket hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között, valamint pénteken és szombaton 8 és 14 óra között fogadják a közszolgálatnál. A dokumentumok és új rendszámok kibocsátása hétfőtől csütörtökig 16 és 18 óra között, pénteken és szombaton 14 és 16 óra között zajlik.

Márk Boglárka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek