Évzáró előadást tart a Figura

Macskabaj Gyergyószentmiklóson

32

A No Sugar zenekar közreműködésével tart évzáró előadást a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház. Albu István rendezésében Martin McDonagh Macskabaj című vígjátékát adják elő.

Évzáró előadásra készülnek. Közös produkció a No Sugarrel Fotó: Kolozsi Borsos Gábor

Éppen abból a fekete humorból kifolyólag válik vígjátékká a Macskabaj, amelynek köszönhetően a történet minden pillanata szélsőségesen alakul. Emiatt lehetséges, hogy a szörnyülködés helyett a nevetés tárgya lesz az a groteszk világ, amelyben a céltalan fegyverhasználat, illetve az emberi érzéketlenség dominál – tájékoztat közleményében a társulat. McDonagh szereplői nemcsak buták, hanem ostobák is, ugyanakkor a véres harcoké és a nagy szerelmeké lesz a terep. Mint írják, a Macskabajban minden gyorsan változik, és semmi nem alakul természetesen, kivéve egyetlen jelenséget: a macskák időnként elkóborolnak, majd hazatérnek.
A megyei önkormányzat, illetve a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ által támogatott előadás zárt körű, szakmai bemutatóját ma tartják, a nagyközönség pedig december 30-án, vasárnap este 7 órától tekintheti meg. A belépés ez alkalomból ingyenes, azonban helyjegyet kell váltani, amelyet munkanapokon 15 és 19 óra között tehetnek meg az érdeklődők a színház jegypénztáránál.
Helyfoglalásért, illetve további információkért a 0752–227011-es telefonszámon vagy az org@figura.ro e-mail-címen lehet érdeklődni.
Az előadást egyébként az új évben is játssza majd a társulat: a bemutatót követően, legközelebb január 5-én, szombat este 7 órától, valamint január 26-án, ugyanebben az időpontban tekinthető meg.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek