2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Évkezdés a Tomcsa Sándor Színházban

Mozgalmas decembert zárt a Tomcsa Sándor Színház: egy online és egy élő bemutatót tartott, interaktív műsorfüzetet indított útjára, a gyermekek számára is gazdag programkínálattal jelentkezett, valamint egy új, formabontó produkció próbái is elkezdődtek a színházban.

December 10-én tartotta a székelyudvarhelyi színház az első, kimondottan az online térre készült filmes színházi kísérletének bemutatóját Beckett rövidek címmel, Zakariás Zalán rendezésében. Egy napra rá, hosszú idő után ismét élőben, december 11-én, az Esti próba című előadás került bemutatásra, amelyet Kiss Csaba kortárs drámaíró szövegéből Tóth Árpád, a társulat színésze állított színpadra, „kamaradráma zongorára” műfaji megjelöléssel. A színpadra épített nézőtérrel játszott előadás az év elején is látható négy alkalommal: január 6-án, ma; január 7-én, csütörtökön; január 8-án, pénteken, valamint szombaton, január 9-én, tekinthető meg este 19 órától. Az előadást a színház csökkentett nézőtérrel tudja játszani, ezért kizárólagosan csak előzetes helyfoglalással tudnak jegyet biztosítani. Jegyek január 4-től, személyesen válthatók a jegypénztárban hétköznapokon 11–14 és 15–17 óra között. Telefon: 0266–212131.  

Mindkét bemutatóra egyedi kiadvánnyal is készültek. A színház honlapján és Facebook-oldalán tekinthető meg a Margó, az előadások interaktív műsorfüzete. A kiadvány mindazoknak szól, akik szeretnék a színházi élményüket gazdagítani, játékosan elmélyíteni, valamint egy gondolatébresztő, gazdag háttérinformációkat tartalmazó, izgalmas és provokatív kiadványt olvasnának.  

Az adventi időszakban a betlehemi történet a székelyudvarhelyi színházban is megelevenedett, bábokkal, zenével és énekkel fűszerezett élő játékkal, az Udvarhely Bábműhely Gyermek születék című előadásában. Az előző évadban bemutatott, a szeretetet központba állító produkciót új szereposztással láthatta a nagyérdemű december 20-án. Decemberben kezdődtek el egy izgalmas eseményszínházi produkció próbái Vladimir Anton rendező vezetésével, a közösségi élményt fókuszba állító eseménnyel januárban a magyar kultúra napja alkalmával lepi meg a várost a színház társulata. 

Januárban is kedveskedik a társulat a gyereknézőinek, hiszen a hónap végén mutatják be az Udvarhely Bábműhely legújabb produkcióját, Az öreg király hagyatékát. Szabó Attila neves magyarországi rendező, író és dramaturg rendezésében a bukovinai székely népmesék alapján írt bábelőadást január 31-én 18 órától láthatja a közönség, amelyre az egész családot várja a társulat.

Kapcsolódó cikkek:

14,347RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb