Évforduló és játék: 191 éve született Orbán Balázs

38

Orbán Balázs születésnapját ünnepelte tegnap Székely­ud­var­hely. A polgármesteri hivatal és a Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztárának szervezésében vasárnap két helyszínen emlékeztek meg a nagy író és utazó, Székelyföld leírója születésének 191. évfordulójáról.

Esőben ünnepeltek. Élő emlékezet, főhajtás, koszorúzás

Az ünnepség 11 órakor Orbán Balázs sírjánál, az egykori bárói birtokon, a Szejkefürdőn kezdődött. Délben a városközpontban, az Orbán Balázs-szobornál folytatódott, az esős idő ellenére népes közönséggel.
Az eseményen közreműködött a Székely Dalegylet, a Balázs Ferenc Vegyeskar, az Alla Breve Vegyeskar, a Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztára, az Orbán Balázs Általános Iskola tanulói, valamint a Hagyományőrző Székely Huszárezred Egyesület. Ünnepi gondolatokat fogalmazott meg Bálint Benczédi Ferenc, a Magyar Unitárius Egyház püspöke, és a nagy előd példáját és életútját, életművének máig aktuális üzenetét méltatta Gálfi Árpád polgármester, majd megkoszorúzták a központi parkban álló Orbán Balázs-szobrot.
Orbán Balázs születési évfordulója alkalmából fiatalokat megszólító játékot is indított Szé­kelyudvarhely Polgármesteri Hivatala. A #legnagyobbszékely játékban arra kérik a fotós kedvű diákokat, hogy az Orbán Balázs által lencsevégre kapott udvarhelyszéki felvételeket fényképezzék újra mai modern technikával. A játékhoz elérhetővé tették A Székelyföld leírása néhány azonosítható felvételét elektronikus formában is a polgármesteri hivatal honlapján és Facebook-oldalán, ahová szintén albumba rendezve töltik fel folyamatosan a beérkező fényképeket. A szakmai bizottság által legjobbnak tartott felvételért okostelefonnal jutalmazzák a nyertes tanulót. A mobiltelefonnal vagy digitális fényképezőgéppel készült és a #legnagyobbszékely hashtag-gel ellátott fényképeket február 28-ig várják a sajtoiroda@udvarhely.ro címre.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek