Évet értékeltek

Tömegeket vonzottak a rendezvények. Célt értek
51

Több tízezer résztvevőt mozgattak meg idén a művelődési központ rendezvényei Gyergyószentmiklóson – erről számoltak be évértékelő sajtótájékoztatón. Sikeresnek tekintik az esztendőt, ugyanis sok telt házas programot bonyolítottak le.Nagy Levente beszámolója

Tömegeket vonzottak a rendezvények. Célt értek

Összességében jó évet zárt a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ – hangzott el az évértékelő sajtótájékoztatón. Fórika Sebestyén igazgató elmondta, számos telt házas, újdonsággal bíró, tartalmas programot szerveztek 2017-ben, 24 rendezvény főszervezője és 10 nagyobb rendezvény társszervezője volt az intézmény.
– Az év 365 napjából 69-en biztosítottunk közel 200 programot – fogalmazott Fórika.
Kiemelte, a művelődési központ hálával tartozik azoknak az intézményeknek, egyesületeknek, szervezeteknek, amelyek évről évre partnerséget vállalnak a különféle rendezvények megszervezésében, a támogatóknak, akik hozzájárulnak a megvalósításukhoz, valamint a közönségnek, akik létjogosultságot adnak rendezvényeknek.
Idén igyekeztek szem előtt tartani azokat a kritikákat, amit jóindulattal fogalmaztak meg a városlakók, s ezekért hálásak is. Ennek köszönhetően kapott új köntöst a farsangi rendezvénysorozat, a gyermeknap, a Klassz Tavasz Fesztivál és legutóbb a Szent Miklós Napok több mozzanata is. De ezeken kívül szerveztek kiállításokat, könyvbemutatókat, komolyzenei előadásokat, hangversenyeket, neves fellépőket hívtak meg, megemlékezéseket, előadásokat tartottak, gazdanapi sokadalmat szerveztek, fesztiválok lebonyolításába is bekapcsolódtak. A legnagyobb tömeget megmozgató rendezvényük a Szent Miklós Napok programsorozata volt, de a Gyergyói Nyári Kulturális Fesztivál, a Gyilkostói Népművészeti Sokadalom, az Örmény Nemzetközi Művészeti Fesztivál is több ezer résztvevővel zajlott.
Az újévben is sok rendezvényt tervez a művelődési központ. Januárban a komolyzene kedvelőit hívják koncertre, valamint a Magyar Kultúra Napját is megünneplik. Februárban a hagyományos farsangi rendezvényeket tartják majd.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.