2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Évadot zárt a HalVirág Bábszínház

Nagy érdeklődésre tartanak számot Gyergyószentmiklóson a HalVirág Bábszínház előadásai. Nemrég megtartották az évadzáró előadást, de nyáron is folytatják a munkát a bábosok.

Népszerűek a HalVirág Bábszínház programjai Fotó: lázár hajnal

Gyergyószentmiklós főterén a gyermekeknek szánt kultúrtérben, azaz a Bábudvarban az elmúlt évadban húsz alkalommal játszottak a kicsiknek. Az évadzáró előadással, a Gyilkost-tó legendája cíművel a Böjte Csaba ferences testvér által működtetett szentmiklósi Szent Anna Otthon lakóit is megajándékozták. Előadásaikkal ellátogattak számos óvodai, iskolai csoporthoz, összesen 88 kiszállást tartanak számon, valamint 7795 kis nézőnek játszottak az évadban. A bábszínház a Gyergyószárhegyi Művészeti és Kulturális Központtal számos közös programban is részt vett, a bábelőadások mellett bábkiállítást és bábkészítést is szerveztek közösen – mondta el Borsos Virág a HalVirág Egyesület vezetője.
A HalVirág Bábszínház hat előadást tartott műsoron a 2018–19-es évadban, a Vert visz veretlent, avagy a Róka és a Farkas barátsága, a Kőleves, a Világszép Nádszál, a Gyilkos-tó legendája és a Betlehem Csillaga bábelőadásokat. Májusban a rest és a szorgalmas leány történetét székelyruhába öltöztetett bábokkal mutatták be, A ládikó címmel.


A sikeres évadzárás után sem pihennek a bábosok: miközben szervezik a hamarosan kezdődő napközis tábort, eleget tesznek különböző meghívásoknak és a jövő évad bemutatóinak előkészítésén is dolgoznak. A HalVirág Egyesület idén két alkalommal szervezi meg a Barangolás Bábországban elnevezésű nyári napközis táborát. A július és augusztus végén tartandó táborokban Benedek Elek meséit dolgozzák fel a táborozó bábapródok – közölte Borsos Virág.
A bábszínháznak több fesztiválra, falunapra és táborba is meghívása van. Többek között Tusványosra, a Cseperedő Családi Fesztiválra, MesÉLőpatak és a Hagyományőrző Keresztény Táborba is készülnek. A következő évadra pedig két nagyobb produkcióval készülnek a Bábudvarban, a Fogas mesén és A Szent Anna-tó legendáján dolgoznak.
A HalVirág Egyesület működését Hargita Megye Tanácsa, a Bethlen Gábor Alap, a Communitas Alapítvány, Gyer­gyó­szent­miklós önkormányzata, az Een Helpende Hand Alapítvány – Jan Post Egyesület és a Gyer­gyó­szentmiklósi Közbirtokosság támogatta.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb