Év végi bemutató a Játékszínben

Önfeledt szórakozás Mágnás Miskával

130

Közel háromórányi önfeledt szórakozást ígér a Csíki Játékszín társulata december 21-én, ekkor mutatják ugyanis be Szirmai Albert–Bakonyi Károly–Gábor Andor Mágnás Miska című operettjét. A darabot rendező Kányádi Szilárd, a színház igazgatója a kulturális esemény teg­napi beharangozó sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: szükség van ilyen történetekre, amelyek a színészek és a nézők számára is egyaránt kikapcsolódást jelentenek.

Operettel készülnek. Húsz év után új köntösben Fotó: László F. Csaba

Kányádi Szilárd elmondta: a Mágnás Miska története kiállta az idő próbáját, számára azért is kedves, mert a dolgok a helyükre kerülnek a darabban, ha valami el is romlik, az is rendbe jön. Az operett zenéje és szövege annyira kicsiszolódott, hogy óramű pontossággal működik. Az előadás azért is fontos a társulat számára, mert idén van a húszéves évfordulója annak, hogy először előadták a Mágnás Miskát Csíkszeredában.
Györfi Csaba, az előadás koreográfusa ugyanakkor azt hangsúlyozta, az operett műfaja megköveteli, hogy a zene és a mozgás összhangban legyen. Bene Zoltán, a darab zenei vezetője a színészek hangi adottságait méltatta. Az előadást élőzene kíséri.
Mágnás Miska története a társulat honlapján is olvasható leírás szerint egy letűnt kor abszurditásig fajuló társadalmi különbségeit teszi nevetségessé, amelyben egy egyszerű lovász minden különösebb nehézség nélkül, nemeseket megtévesztő hitelességgel tigrisvadász grófnak adja ki magát.
A december 21-i bemutatóra érvényesek a Bánk bán-bérletek, a Prospero-bérlettel rendelkező nézők a december 23-i ismétlést tekinthetik meg. De nem késnek le az előadásról azok a nézők sem, akik csak az év végén érnek rá: a csíki társulat december 30-án, vasárnap az óévet is a Mágnás Miskával búcsúztatja. Valamennyi előadásra este 19 órakor kerül sor.
Kányádi Szilárd megjegyezte: a két ünnep közötti miniévad sem marad el, december 27. és 30. között mindennap lesz előadás. A Mágnás Miskán kívül A halottember, A kaktusz virága és A főnök meg én meg a főnök című előadásokat játsszák ebben az időszakban.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek