Év végéig biztosítottak

Egészségügyi szolgáltatások

32

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár költségvetésének kiegészítésével együtt a Hargita Megyei Egészségbiztosítási Pénztár büdzséjét is kiegészítették 11,5 millió lejjel. A megyei pénztár közleménye szerint az egészségügyi szolgáltatások biztosítására leszerződhető értéket is megemelték, 20,8 millió lejjel.

Amegyei pénztár a kapott pénzből 3 millió lejt az ingyenes és ártámogatott gyógyszerek kifizetésére fordít, 5,8 millió lejt pedig a kórházi szolgáltatások finanszírozására. 0,7 millió lejt az országos egészségügyi programok, 0,3 millió lejt a háziorvosi ügyeleti központok és 0,3 millió lejt a szakorvosi járóbeteg-rendelés költségeinek fedezésére különítettek el.
Duda Tihamér, a megyei pénztár vezetője elmondta, a költségvetés-kiegészítés révén év végéig minden egészségügyi szolgáltatás finanszírozása biztosítva van. Fedezni tudják egyes nagy értékű gyógyszerek, gyógyászati eszközök kifizetését is, amelyeket nemrég vezettek be az országos egészségügyi programokba – például a cukorbetegek által használt szenzoros vércukorszintmérők és a szenzoros inzulinpumpák árát.

R. Kiss Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek