Európa tíz legjobb debütálója között

57

A közönségszavazatok és az Európai Fesztiváldíjak szakmai zsűrije döntésének eredményeként Európa tíz legjobb új fesztiválja közé sorolták a marosvásárhelyi VIBE-fesztivált – közölte tegnap Polacsek Péter, a rendezvény kommunikációs igazgatója. A végső rangsort januárban állítják fel.

Olyan fesztiválok szerepelnek még a szűkített listán, mint az Untold tengerparti ikertestvére, a Neversea, vagy a portugáliai Waking Life és az ausztriai Shutdown. „A pályázatunk alapján két kategóriában jelöltek minket a shortlistre: a legjobb kis és a legjobb új fesztivál kategóriákban” – mondta Rés Konrád Gergely főszervező. A legjobb új európai fesztivál díjára több mint harminc rendezvény pályázott, ezek közül választottak ki tízet. A szakmai zsűri döntése 75 százalékot számított a szelekcióban, a közönségszavazatoknak negyedrész jutott.
Az Európai Fesztiváldíjak legjobb új fesztiváljának kategóriájában a VIBE-on kívül a következő fesztiválok maradtak versenyben a nagydíjra: Fire Is Gold, Labyrinth Open Croatia, Lollypop, Neversea, Sea Star Festival, Shutdown Festival, Tsunami Xixón, Wacken Winter Nights, Waking Life. Az eredményhirdetésre 2018. január 17-ig kell várni.
A VIBE első kiadásán több mint 24 ezren voltak. A fesztiválozók négy nap alatt 50 koncertre, a VIBE Koli nyári egyetem előadásaira, vidámparkba és félszáznál is több nappali tevékenységre jutottak el. „A VIBE azért jött létre, hogy teret adjon a különböző zenei stílusok és így a különböző emberek, világok találkozásának, és mindezt olyan keretben tegye, ami nem csak a szórakozásról szól” – mondta a fesztivál után Rés Konrád Gergely.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek