Európa-napi Flashmob

Közös tánccal a sokszínűség jegyében

55

Ma 12 óra 30 perckor több mint negyven gyermek lepi el Csíkszereda főterét, bemutatva több ország tánchagyományát. A szervezők ezzel a kezdeményezéssel szeretnék felhívni a figyelmet az európai kulturális örökség sokszínűségére.

Május 9-ét 1985 óta ünnepelik az Európai Unió napjaként, így ma Csíkszereda is erre az alkalomra emlékezteti a lakosságot. A Hargita Megyei Prefektusi Hivatal, Hargita Megye Tanfelügyelősége, a Virtus Viviens Egyesület és a Tóth Larisa Táncstúdió közreműködésével 12 óra 30 perckor különleges Flashmobot láthatnak az érdeklődők, akik be is kapcsolódhatnak a programba. A „Légy Euro Cool” projekt – amelyet Csíkszereda Polgármesteri Hivatala finanszíroz – célja, hogy felhívja a figyelmet az európai kulturális örökség sokszínűségére, különböző művészeti események szervezésével. A mai Flashmob is ezt hivatott alátámasztani, hiszen a Tóth Larisa Táncstúdióban tanuló 40 gyermek közös tánca több országot mutat majd be.
– Ez nemzetközi téma, és ez az első év, hogy felkérték a stúdiót, hogy csatlakozzunk a kezdeményezéshez. Habár mi balett- és hiphopmozdulatok tanításával foglalkozunk, én nagyon örülök ennek, és a gyermekek is izgatottak. A já­rókelők többek között román néptáncot is láthatnak, de nemzetközi slágerek is felcsendülnek a tapstéren, ahol közös tánccal mutatjuk be Európát – közölte Gábor-Tóth Larisa, a táncstúdió vezetője.
A szervező azt is elmondta, hogy nyolc iskolának küldtek meghívót, így várhatóan több diák is csatlakozik az eseményhez.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek