Európa legolcsóbb futama

Ezért is van sok külföldi a Magyar Nagydíjon

228

A magyarországi nézők gyakran panaszkodnak a Forma–1-es Magyar Nagydíj költségei miatt, de nemzetközi összehasonlításban kifejezetten olcsó a hungaroringi versenyhétvége. Éppen ezért van olyan sok külföldi nézője a mogyoródi futamnak.

Az ausztrál blogger szerint a versenyen kívül is sok látnivaló van Budapesten

Összeállítást készített külföldiek számára a Forma–1-es Magyar Nagydíj várható költségeivel kapcsolatban a nagydíjhelyszíneket turisztikai szemszögből bemutató F1 Destinations. A blog ausztrál származású szerzője az 1987-es adelaide-i futam óta rendszeresen jár versenyekre, az elmúlt 15 év során európai lakosként, így jó összehasonlítási alapja van a különböző helyszínek költségeiről.
Budapest a Forma–1 egyik leginkább megfizethető helyszíne Andrew Balfour szerint. „Ha valaki Európából utazik ide, olcsón megteheti, és könnyen el lehet jutni a városba a júliusi futam alkalmából. A szállodák jó minőségűek és olcsók, kevés az F1-es felár is a nagydíjhétvégén. Hacsak az ember nem akarja, az evés-ivás sem fog bankot robbantani” – írta a blogger.
Balfour kiemeli, hogy olcsón ki lehet jutni a pályára Budapestről (legalábbis külföldi fizetőeszközök léptékeivel számolva), és „nemzetközi összehasonlításban a forint is gyenge, így olcsóvá teszi a túrát azoknak, akik erősebb valutával rendelkeznek, például amerikai dollárral”. A szerző három „csomagot” is kiszámolt, különböző árkategóriákban.
Egy külföldinek legalább 93 200 forintra (kb. 300 euróra) van szüksége ahhoz, hogy ellátogathasson a Magyar Nagydíjra a beutazási költségen felül, vagyis ezt az összeget a Magyar Nagydíj alkalmával Magyarországon költi el. A háromnapos állójegy ára (külföldieknek) 90 euró, háromnapi diákszállás ára Budapesten körülbelül 60 euró, költőpénznek pedig elegendő lehet napi 50 euró is. Silver kategóriás jeggyel, háromcsillagos szállodával és napi 100 eurós költőpénzzel az összeg fejenként 645 euróra, vagyis körülbelül 200 ezer forintra változik.
A fényűző „csomagban” már Gold 1-es tribünjegy és az F1 Experiences szolgáltatásai is szerepelnek fejenként 1055 euró értékben, ehhez ötcsillagos szálloda és naponta 150 eurós költőpénz is dukál, így a költség fejenként 1880 euróra, körülbelül 584 ezer forintra emelkedik a három nap során. Ez körülbelül napi 100 euróval kevesebb, mintha ugyanezt Silverstone-ban vennénk igénybe, de a legolcsóbb összeállítás mindössze az angliai kiadások háromnegyedét teszi ki.
A Budapestre látogató szurkolóknak a blog szerkesztője elsősorban a buszos városnézést, a dunai hajókázást, a fürdőlátogatást és a nyári fesztiválszezon programjait ajánlja, tekintettel arra, hogy a versenyhétvége napjain viszonylag kevés szabadidejük marad. Az éttermek terén megjegyzik, hogy a vendéglátás az elmúlt évek során megdrágult, de nyugati pénztárcával mérve még mindig olcsó.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.