Európa-bajnok Tămîrjan Robert

Vébé után újabb siker

125

Február elején a világbajnokságot, a hétvégén az Európa-bajnokságot is megnyerte Tămîrjan Robert téli triatlonban. A csíkszeredai parasportoló immár kétszeres világ- és Európa-bajnok téli triatlonban, ugyanakkor vb-címvédő nyári cross triatlonban is. Négyszeres világ-, négyszeres kontinens- és kétszeres román bajnok.

Megvédte Európa- és világbajnoki címét is téli triatlonban a csíkszeredai parasportoló. Halmozza a sikereket

Nagyszerűen zárta a téli triat­lonidényt Tămîrjan Ro­bert csíkszeredai pa­rasportoló: miután megvédte világbajnoki címét február 10-én az olaszországi Asiagóban, szombaton az Európa-bajnokságot is megnyerte kategóriájában, és immár második éve nem talál legyőzőre a kontinensviadalon sem. Négy éve űzi versenyszerűen a triatlont a csíki sportoló, azóta négy Európa-bajnoki és négy vébécíme van, ugyanakkor kétszeres román bajnok.
– 2015. február 22-én volt az első triatlonversenyem, a szakág téli román bajnokságán a harmadik lettem a kategóriában. Előtte versenyszerűen kerékpároztam, négy éve viszont duatlon- és triatlonversenyeken in­dulok – mondta lapunknak Tă­mîr­jan Robert.
Első kontinensbajnoki címét 2016. április 23-án, Marosvásárhelyen nyerte cross duatlonban, egy nappal később pedig román bajnok lett duatlonban. 2017 januárjában a téli triatlon ob-t is megnyerte, majd a világbajnokságon másodikként zárt. Ugyanebben az évben a nyári duatlon Eb-n a harmadik lett, majd júliusban Marosvásárhelyen megnyerte a cross triatlon és a cross duatlon Európa-bajnokságot is. Tavaly csak elsőségeket szerzett Tămîrjan Robert, megnyerte a téli világ- és Európa-bajnokságot triatlonban és világbajnok lett nyári cross triatlonban. Idén a téli triatlon világbajnokságon és kontinensbajnokságon is diadalmaskodott.
– A vébén és az Eb-n is a para­sportolók az amatőr versenyzők után rajtoltak el, ez a kerékpározásnál okozott nehézséget. A szaladásnál nem volt probléma az amatőrök előzgetése, ám a kerékpározásnál igen, hiszen mintegy hatvan centi széles lehetett a nyomvonal, amin tekerni lehetett, így ha valakit utolértem, többnyire le kellett szállnom a bicajról, és a nagy hóban futva kellett kikerülnöm. A síelésnél ez már nem volt probléma – nyilatkozta lapunknak Tămîrjan.
A csíkszeredai sportoló elmondta, a Cheile Grădiștei-en tartott hétvégi kontinensbajnokság volt az idei utolsó téli versenye. – Ma még pihenek, de holnaptól már a nyári szezonra készülök – mondta tegnap Tămîrjan. Noha áprilisban lesz a nyári duatlon és triatlon világbajnokság, ezen nem biztos, hogy elindul a csíki sportoló. – Spanyolországban lesz a vébé, és ugyan szerepel a tervemben a részvétel, anyagilag eléggé megterhelő. Amennyiben kapok támogatókat, úgy szeretnék indulni, hiszen cross triatlonban szeretném megvédeni a címemet – mondta a csíki sportoló.
A nyári kontinensviadalon viszont biztosan ott lesz Tămîrjan Robert, hiszen ezt Marosvásárhelyen tartják június 28. és július 7. között. – A multisport kontinensviadal magában foglalja a cross triatlon és cross duatlon Európa-bajnokságot, amelyet két éve ugyancsak a Maros parti városban megnyertem. Szeretném idén is e két számot megnyerni, erre a két versenyre készülök gyakorlatilag már holnaptól – nyilatkozta lapunknak Tămîrjan Robert.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek