Eugen Neagoe hosszabbított

Elégedettek a Sepsi OSK-nál az edző munkájával

126

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK edzője marad Eugen Neagoe. Bár más klubok is csábították, a klub vezetőségének és az edzőnek szerdán sikerült megállapodnia, és két évre szóló szerződést kötöttek. A sepsiszentgyörgyiek elleni meccs miatt a Bukaresti Dinamo újra fizethet.

Bár más klubok is csábították, illetve a hazai sportsajtó már kész tényként kezelte, hogy a következő idényben Eugen Neagoe az Astra Giurgiu csapatát irányítja majd, a Sepsi OSK vezetőségének és az edzőnek szerdán sikerült megállapodnia, és két évre szóló szerződést kötöttek – közölte a sepsiszentgyörgyi klub vezetősége. Csinta Samu szerint anyagi szempontból nem tudtak ugyan versenyezni a többi ajánlattal, de egyértelművé tették, hogy Neagoe teljes mértékben élvezi a vezetőség bizalmát, és szabad kezet kap a csapat felépítésében és irányításában.
A klubvezetés szerint elkezdődött az új csapat kialakítása, az ősztől is a hazai labdarúgó 1. ligában szereplő csapat játékoskeretének egy része kicserélődik. Az már biztos, hogy a Sepsi OSK megválik Albert Dalmau, Alejandro Gorrin, Felipe Oliveira, Nick Ross, Benjamin Kuku és Con­stan­tin Dima játékosoktól, helyükbe mások igazolásán dolgoznak. A szakmai stábból távozik Dumitru Stîngaciu, helyébe is új kapusedző érkezik.
A csapat a jövő hét közepén kezdi meg a július végén induló bajnoki idényre való felkészülést, június 26-án a bajnok Kolozsvári CFR ellen játsszák első edzőmérkőzésüket, majd Ausztriába utaznak edzőtáborba.
Fizethet a Dinamo
Ötezer lejes büntetést rótt ki kedden a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága a Bukaresti Dinamóra, mert a fővárosi csapat szurkolói a labdarúgó 1. Liga alsóházi rájátszásának utolsó fordulójában magyargyalázó rigmusokat skandáltak a Sepsi OSK elleni mérkőzésen. A tét nélküli összecsapás egyébként gól nélküli döntetlennel zárult.
Nem ez az első alkalom, hogy a fővárosi ultrák „megtalálják” a magyarokat, a Sepsi OSK elleni alapszakaszbeli mérkőzésen történtek miatt az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) tízezer lejes bírságot szabott ki a klubra; a rájátszásbeli, immár Sepsiszentgyörgyön megrendezett találkozón egy bukaresti huligán letépett egy magyar zászlót a Székely Légió által elfoglalt szektor kerítéséről és beszaladt vele a pályára.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.