Étek a léleknek

Harmadik Regejáró Fesztivál Énlakán

86

Harmadszorra szervezik meg hétvégén Énlakán a Regejáró Fesztivált, amely színes és izgalmas programjával kitűnik a környékbeli fesztiválok közül. A háromnapos rendezvényen számos koncert, előadás, kiállítás várja a látogatókat.

Kiemelkedő rendezvénysorozat a kis faluban. Gazdag kínálat Fotó: Nagyálmos Ildikó

Péntek délután többnyire az énlaki templom lesz az előadások és koncertek helyszíne: Mátéfi Tímea tiszteletes áldáskérése után 17 órakor Balla Ede Oltáron az Olt című, előadással egybekötött könyvbemutatójára kerül sor, majd a Daltutajok és Dinnyés József koncertje következik. Este tábortűz körül melegedhetnek a vendégek.
Szombat reggel 9-től a művelődési ház udvarán dalokat tanulhatnak az énlaki asszonyoktól, majd a székelyföldi Varga Sándor Verstábor résztvevői egy-egy verset mondanak. 10 órától Tolcsvay Béla gyermekkoncertje, Az Ég Ígérő Fa veszi kezdetét a kultúr­otthonban, fél 12-től a Misztrál együttes Álomkófic koncertjére kerül sor. Délután háromnegyed kettőkor Csomortáni Gál László kiállítását nyitják meg A kapufélfánál arany gyükerezik címmel. Fél háromtól Semsei Angelika a LEMangURIÁt mint alternatív mozgásformát mutatja be, háromtól Csordás Patrícia segítségével hangfürdőzhetnek az érdeklődők.
A délután folyamán Mátéfi Tímea tiszteletes és Koronka Attila falusétára hívja a látogatókat. 17 órakor Nemes Levente koncertjét nézhetik meg a művelődési házban, majd Fülöp Szabolcs dályai lelkész tart előadást Az Élet él és élni akar… címmel a helyi templomban. Este Servet és Misztrál koncert, majd táncház veszi kezdetét.
Vasárnap 11-kor istentiszteletre várják a híveket, ezzel zárul a háromnapos rendezvény.
A fesztivál ideje alatt nemcsak a szellemet táplálják a szervezők: a Halasági Csibi csapatához tartozó teaház mellett masszázzsal várják a vállalkozó kedvűeket.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek