Esettanulmányi versenyre várják a középiskolásokat

59

Első alkalommal szervez esettanulmányi versenyt az egyik legnagyobb székelyudvarhelyi magáncég. A Melinda cégcsoport az egyetemistáknak szóló program után most a középiskolásoknak is meghirdeti a Pegazus névre keresztelt vetélkedőt. A XI–XII.-es diákok ezáltal betekinthetnek egy országosan ismert cég életébe.

Sajtótájékoztatón ismertették a középiskolásoknak szánt programot
Sajtótájékoztatón ismertették a középiskolásoknak szánt programot

Szerdáig várják az érdeklődőket, iskolánként 3 fős csapatok jelentkezhetnek, egy vezetőtanár kíséretében. A regisztráció a jelentkezési lap kitöltésével és a szervezőkhöz való eljuttatásával lehetséges. Maga a vetélkedő a cégcsoport Bethlenfalvi út 314. szám alatt található székhelyén lesz június 7-én.
– A megmérettetés során a diákok egy valós vállalati problémára kell megoldási javaslatokat tegyenek, ezáltal fejlesztve a problémafeltáró és -megoldó képességüket, hiszen így az iskolában megszerzett elméleti ismereteket a tantermen kívül is gyakorlatba ültethetik. Ugyanakkor a verseny kiváló lehetőség arra is, hogy a diákok megtapasztalják a csapatban való együttműködést – sorolta az előnyöket András Lehel, a cégcsoport ügyvezető igazgatója.
A versenyt megelőző napon a részt vevő diákoknak bemutatják a Melinda tevékenységét, és néhány módszertani javaslattal is ellátják őket a megmérettetés kapcsán. Az esettanulmány témáját képező feladatot a csapatok a verseny napján ismerhetik meg. A csapatoknak 5 óra áll majd rendelkezésükre, hogy kidolgozzák a megoldási javaslatukat, és elkészítsenek egy Power Point bemutatót, melyet a döntő során a szakmai zsűri előtt ismertetnek.
A kiváló teljesítményt nyújtó csapatok értékes nyereményekben részesülnek, valószínűleg elektronikai cikkeket kapnak majd, szakmai gyakorlaton vehetnek részt a Melinda cégcsoportnál, és lehetőség nyílik akár ösztöndíjprogramba való bekerülésre is. Ez alatt azt kell érteni, hogy a hátrányosabb helyzetben élő, de elkötelezett fiatalt támogatna a cégcsoport, ha közgazdásznak akar tanulni, egyetem után pedig munkahelyet is kínálnak neki.
A Melinda egyébként egyetemisták számára már működteti a Pegazus programot, amelynek során frissen végzetteknek nyújt képzést, majd munkahelyet, jelenleg öt ilyen személy dolgozik a cégnél. – Küldetésünknek tartjuk a térségben élő és tanuló fiatal tehetségek felkutatását és szakmai fejlődésük támogatását, lehetőséget nyújtva ezáltal a humán tőke helyi érvényesülésére – összegezte a fiataloknak szóló programok célját András Lehel ügyvezető igazgató.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.