Eseménydús hétvége

30

 

 

Felborult terepjáró autójával, és a baleset következtében életét vesztette egy 41 éves gyer­gyó­szárhegyi férfi pénteken Sa­lamáson. Szombat este a Ditró és Gyergyótölgyes közötti erdőben eltévedt négy nő.


Felborult terepjáró autójával és életét vesztette egy 41 éves gyergyószárhegyi férfi pénteken Salamáson – közölte lapunkkal szinte azonos időpontban a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) és a megyei rendőrkapitányság (IPJ).

A katasztrófavédelmi felügyelőség közleménye szerint a segíteni igyekvő gyergyószentmiklósi tűzoltócsapat és SMURD egység már holtan talált rá a férfira. A rendőrkapitányság ugyanakkor arról tájékoztatott, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indul nyomozás, a rendőrök igyekeznek felderíteni valamennyi körülményt és lehetséges okot, amely a tragikus kimenetelű balesethez vezetett.

Elsősegély az eltévedt nők egyikének


Nem ez volt a hétvége egyetlen balesete. Szombaton Tekerőpatakon egy autó épp a SMURD mentőcsapat szeme láttára csúszott az árokba. A balesetnek csak egy áldozata volt, nem volt öntudatánál, amikor megtaláltak, később stabilizálták állapotát és átadták a Hargita megyei mentőszolgálat egyik csapatnának.

Eltévedt szombat este négy nő a Ditró és Gyergyótölgyes közötti erdőben, tegnap hajnalban azonban a hegyimentők megtalálták őket – tájékoztatta lapunkat a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU). A katasztrófavédelmi felügyelőség szombaton 23 óra után tette közzé, hogy négy eltűnt nőt keres a gyergyószentmiklósi hegyimentők és a tűzoltók egy-egy csapata. Utóbbiak egy komplex elsősegélynyújtásra alkalmas szerkocsival szálltak ki a helyszínre. A két csapat más-más útvonalon indult, végül a gyergyószentmiklósi hegyimentők találták meg tegnap hajnali egy óra körül a négy nőt. Egyikük kificamította a bokáját, azonban a kórházi beutalást elutasította. A hegyimentők segítettek a bajba jutott nőknek megtalálni az autójukat is. 

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.