Esélyesek a negyeddöntőbe

Nem borult a papírforma

21

Négy megyei csapat volt érdekelt a teremlabdarúgó Románia-kupa nyolcaddöntőjében, ahol a két gyengébben rangsorolt alakulat nem tudott továbblépni, míg az FK Székelyudvarhely és a Csíkszeredai Imperial Wet könnyedén jutott a negyeddöntőbe. Innen jön a neheze.

Potyogtak a gólok Csíkszeredában Fotó: Pál Gyöngyvér

Amint az várható volt, a két első ligás könnyedén vették az akadályt a teremlabdarúgó Románia-kupa nyol­caddöntőjében, míg a másodosztályban szereplők nehezen adták meg magukat.
A négy csapat közül a Csíkszeredai Imperial Wet kezdte meg a meccsek sorozatát a címvédő, ám a télen meggyengült Temesvári Informatica ellen. A teljes 40 perc egysíkú meccset hozott, ahol az első félidőben 2–0-ra vezetett a hazai alakulat. A második felvonás első 10 percében pedig teljesen eldőlt a meccs sorsa, amikor az Imperial további hármat gurított az ellenfél hálójába. Ezt követően két ellentámadásból ugyanennyi gólt szereztek a vendégek, de továbbra sem volt reális esélyük. Az utolsó szó jogán pedig Cr. Matei zárta le a meccset. A találkozó „legizgalmasabb” pillanata a 26. percben volt, amikor Bogdan Covaci kapott egyet a bokájára és a 7-es nem tudta folytatni a játékot. Remélhetőleg sérülése nem súlyos.
A másodiknak a másodosztályú Inter Gyergyó lépett pályára hazai környezetben az első ligás Gloria Buzău ellen. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott két-két góllal, hogy a második húsz percben a vendégek beszorítsák az Intert és két gólt szerezve megnyerjék a meccset.
Vasárnap délután az FK Szé­kelyudvarhely a Bucovina Vicov vendége volt, és nagy csoda kellett volna történjen, hogy az udvarhelyi csapat ne lépjen tovább. Jakab Zoltán tanítványai pedig érvényesítették a papírformát. Az első FK-gólra ugyan még válaszolni tudtak a hazaiak, ám utána nem igazán volt egy súlycsoportban a két csapat. A szünetben négy volt közte. A második felvonás elején ugyan szépítettek a hazaiak, amelyre három FK-gól jött válaszul, hogy a hajrára kiszakadjon a gólzsák.
Utolsóként a Gyergyóremetei Kereszthegy fogadta a szintén második ligás Ceahlăul Piatra Neamțot. Ez volt a nyolcaddöntő legszorosabb meccse. A vendégek akarata érvényesült az első félidőben, amikor 3–1-es vezetésre tettek szert. A második félidőben tovább nőtt a különbség a két csapat között. A hazaiak viszont egy percre sem adták fel, nagyot küzdöttek. 5–3 után feljöttek mínusz egyre, majd az utolsó másodpercekben hosszabbításra mentették a találkozót, itt viszont már nem sikerült a győztes gólt is bevinni.

Románia-kupa, eredmények
Nyolcaddöntő, felnőttek: Csík­szeredai Imperial Wet – Temesvári Informatica 6–2 (2–0) /Covaci (9.), Rakics (12.), Fl. Matei (21., 30.), Cr. Matei (23., 39.), illetve Budai (33.), Milovacs (35.)/; Bukovina Vicov – FK Székelyudvarhely 6–12 (2–6) /az FK gólszerzői: Hadnagy (2., 11., 12., 37.), Kedei (9., 36.), Mánya (10., 29.), Gálfi (15.), Jakab (30.), Szécsi (34.), Tifán (37.)/; Inter Gyergyó – Gloria Buzău 2–4 (2–2) /a gyergyói gólszerzők: Răzvan Hofman/; Gyergyóremetei Kereszthegy – Ceahlăul Piatra Neamț 5–6 (1–3, 1–0) – , hosszabbítás után /a remetei gólszerzők: Doltea 3, Dobri 2/.
A sorozat további eredményei: Kolozsvári Clujana – Dévai Autobergamo 4-12, Fortius Buzău – Dunărea Călărași 1–12, Marosvásárhelyi VSK – Futsal Poli Iași 6–1; a Kézdivásárhelyei KSE – Galaci United mérkőzést ma 17 órától rendezik.
A negyeddöntő párosításai: Dévai Autobergamo – Csíkszeredai Imperial Wet, Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – Marosvásárhelyi VSK, Gloria Buzău – Kézdivásárhelyi KSE/Galaci United, Dunărea Călărași – FK Székelyudvarhely.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek