Esély az Elit körre

Jól szerepel a VSK Csíkszereda és az ISK Székelyudvarhely

339

Lejárt az ifi III-as lány kézilabda-bajnokság csoportkörének fele és kilenc forduló után mind a VSK Csíkszeredának, mind az ISK Székelyudvarhelynek megvan az esélye arra, hogy bejusson az Elit körbe, azaz az országos elődöntő csoportba. A VSK harmadik, míg az ISK negyedik az F csoportban.

Harc az éllovas ellen. Egyelőre ötpontos a hátrány Fotó: Mandel Zoltán

Kilenc forduló után a VSK Csíkszereda a harmadik, míg az ISK Székely­ud­varhely negyedik az országos ifi III-as lány kézilabda-bajnokság F csoportjában, ahol 10 alakulat küzd az Elit körbe való továbbjutást jelentő első három helyért.
A bajnoki kiírásban nyolc csoportot hoztak létre és a csíki, illetve az udvarhelyi alakulatot az F csoportba sorolták be, ahol továbbá két fogarasi, két vajdahunyadi, egy petrozsényi, egy vulkáni, egy szászsebesi, illetve egy nagyszebeni csapat szerepel. A csoportokból az első három helyezett továbbjut az Elit körbe, azaz az országos elődöntő csoportba, ahol egy másik csoportból – jelen esetben az E – kapnak további három ellenfelet a csapatok. A következő körbe az egymás elleni eredményeket a felek továbbviszik és csak a másik ágról érkezőkkel játszanak egy oda-visszavágó kört. A csoporton belüli 4–6. helyezettek a Reménység körbe kerülnek, ahol hasonló keretek között folytatódik tovább a bajnokság, mint az Elit körösöknek. Az E csoportban jelenleg öt csapat küzd az Elit körös szereplésért: az SK Râmnicu Vâlcea, a LPS Slatina, a HC U Craiova, a Gr. Sc. Energetic Râmnicu Vâlcea és az ISK Caracal.
Ugyanakkor minden csapat számára van egy kitét: legalább három játékos – egy kapus és két mezőnyjátékos – 1,73 méter fölötti kell legyen, amiért 1 plusz pont jár.
Az ISK Székelyudvarhely ezt eddig maradéktalanul teljesíteni tudta, míg a VSK Csíkszereda első meccsén nem volt ez meg, ám a többieken már rendben volt.
A bajnoki rajtot a VSK gyengébben kezdte, hiszen előbb a nyáron megszűnt Brassói Tran­silvaniával egyesülő ISK Foga­rastól, majd a VSK Fogarastól vereséget szenvedtek. Utána viszont hét meccsből hetet nyertek az Erőss Levente, Léstyán István, illetve Szabó Előd-Zsolt által felkészített csíkiak és így jelenleg a csoport harmadik helyén állnak 22 egységgel.
A Sándor Alíz által dirigált ISK Székelyudvarhely egy meccsel többet veszített el. A papírformának megfelelően kikaptak a csoportfavorit VSK Fogarastól, továbbá a VSK Csíkszeredától és a Vajdahunyadi SK-tól és 21 ponttal a negyedikek a táblázaton. A visszavágók sorozata ma délután kezdődik. A VSK Csíkszereda elsőként 17.15 órától a József Attila Általános Iskola Tudor negyedi tornatermében a második Fogarasi ISK-t fogadja. Az ISK Székelyudvarhely szintén hazai pályán küzd meg a pontokért, méghozzá a listavezető VSK Fogarassal, csütörtökön. Amennyiben a két megyei csapat folytatja jó szereplését a bajnokság csoportkörében, nem kizárt, hogy elérhetik az Elit körös szereplést.
A bajnokság állása, kilenc forduló után, a bónuszpontokkal együtt: 1. Fogarasi VSK 27 pont, 2. Fogarasi ISK 23, 3. VSK Csíkszereda 22, 4. ISK Székelyudvarhely 21, 5. Vajdahunyadi ISK 19, 6. Petrozsényi ISK 17, 7. Nagyszebeni ISK 15, 8. Vulkáni VSK 9, 9. Szászsebesi LPS 6, 10. Vaj­dahunyadi ISK 0.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek