Esély a továbbjutásra

40

A magyar csapatok számára csütörtökön kezdetét vette a labdarúgó Európa Liga, hiszen itt három alakulat is érdekelt volt az első selejtezőkörben. A Debrecen és a Videoton a papírformának megfelelően könnyed győzelmeket aratott, míg az MTK meglepte a kazah Aktobét idegenben.

A labdarúgó Európa-bajnokság árnyékában elkezdődött a labdarúgó Európa Liga selejtezőköre az első fordulóval. Ebben a körben mind a három magyar csapat csatlakozott a mezőnyhöz. A legnehezebb dolga az MTK Budapestnek volt, amely a kazah bajnokság bronzérmesével az Aktobével került szembe, ráadásul az első összecsapást idegenben kellett játssza. Az MTK azonban meglepte ellenfelét, és Torghelle révén a vezetést is megszerezte, amelyre tizenegyesből válaszoltak a hazaiak, egyúttal befagyasztva az állást.
Az MTK-hoz hasonlóan, a Debrecen is idegenben lépett pályára, ám ők a San Marinó-i La Fiorita vendégei voltak. A végeredmény pedig senkit sem lepett meg, hiszen a Loki lelépte ellenfelét, formasággá téve a visszavágót. A harmadik magyar csapat a Székesfehérvári Videoton volt, amely a moldáv FC Zari Baltit látta vendégül. A fehérvári együttes – amely egyelőre nélkülözte az Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott két védőjét, Juhász Rolandot és Lang Ádámot – végig fölényben futballozott a felcsúti Pancho Arénában, az első félidőben a 20 éves Géresi Krisztián találatával szerzett vezetést. A kegyelemdöfést viszont csak a hajrában tudták bevinni, amikor pár perc alatt további kettőt gurítottak.
A visszavágókat a héten rendezik, és ha úgy játszanak a magyar csapatok, mint tették az odavágókon, akkor megvan az esély arra, hogy mindhárman továbblépjenek a következő körbe.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.