Esély a magyar válogatottba

82

[dropcap]E[/dropcap]gyüttműködési megállapodást írt alá a Magyar Asztalitenisz-szövetség (MOATSZ) a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel, aminek értelmében a jövőben a Kárpát-medencében élő határon túli magyarok is indulhatnak a magyar országos bajnokságon, Top 12 versenyen, és akár a magyar válogatottba is bekerülhetnek. Nátrán Roland, a MOATSZ elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a határon túli asztaliteniszezők eddig is indulhattak a magyarországi versenyek többségén, ez alól azonban kivételt képezett az országos bajnokság és a Top 12 verseny. Ez megváltozik, a korlátozást megszüntetik, ezzel párhuzamosan pedig szorosabb együttműködés jön létre a határon túli szakmai műhelyekkel, klubokkal, amelyekben magas színvonalú munka folyik.
„A megállapodás többéves időhorizontot ölel fel, a végső cél, hogy a magyar asztalitenisz merítési bázisa ne korlátozódjon a határainkon belülre, hanem a határainkon túl élő magyarok is forrásául szolgáljanak. Ebben a Nemzetstratégiai Kutatóintézet nagy segítségünkre tud lenni” – mondta Nátrán Roland.
A MOATSZ-elnök által említett merítési bázis Szász Jenő szerint 25 százalékkal nőhet.
„Magyarországon tízmillió magyar ember él, a Kárpát-medencében viszont tizenkét és fél milliót tartunk számon, tehát most gyakorlatilag huszonöt százalékkal megnöveljük a válogatás bázisát, azaz huszonöt százaléknyi többletesélye van ettől kezdve a magyar asztalitenisznek arra, hogy még sikeresebb legyen a nemzetközi porondon” – mondta Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, Székelyudvarhely korábbi polgármestere.
A jövőben tehát nemcsak a magyar ob-ken és Top 12 versenyen vehetnek részt határon túli magyarok, hanem a magyar válogatottban is szóhoz juthatnak.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.