Érvényesült papírforma: Egyoldalú időpont-módosítás

11

Magabiztosan nyert a Gyergyói HK a Bukaresti Sportul Studen­þesc ellen a román jégkorongbajnokságban, míg a Brassói Co­rona játék nélkül nyert, amelyet a szakszövetség úgy könyvelt el 5–0-ra, hogy az ellenfél csapatát, a Sapientia U23-at meg sem hallgatta…

Átnyúltak a sapientiások feje fölött

Nem történt meglepetés a román jégkorongbajnokság hétközi mérkőzésein, amelyen a Gyergyói HK a Bukaresti Sportul Studențescet fogadta. A mérkőzés legnagyobb érdekessége az volt, hogy a piros-fehérek 40 perc után mindössze 3–1-re vezettek. Az utolsó játékrészben viszont kinyílt az olló a két csapat között, és a végeredmény 10–1 lett.
Sokadszori módosításra a Román Jégkorong Szövetség kedd, illetve ma estére Brassóba is meccset tűzött ki a helyi Corona, illetve a Sapientia U23 között. Ugyanakkor az újabb időpontról nem értesítették a Sapientia U23-at, a meccsekről véletlenszerűen vettek tudomást. Annak ellenére, hogy semmilyen procedúrát nem tartott be a szakszövetség, a találkozót 5–0-s hazai sikerrel írták jóvá, miután a Sapientia nem jelent meg.
– A Sapientia U23 és a Brassói Corona közötti mérkőzések időpontjainak egyeztetésére számos kísérletet tett az egyetemista csapat menedzsmentje, azonban a másik fél részéről nem érkezett érdemleges válasz. Megközelítőleg 48 órával ezelőtt egy véletlen beszélgetésből, a játékvezetői bizottság irányából értesültünk arról, hogy a mai napra Corona – Sapientia U23 mérkőzést írtak ki. Sem a csapatok között nem született erről az időpontról egyezség, sem a Román Jégkorong Szövetség nem küldte ki a szabályoknak megfelelően a hivatalos közleményt a mérkőzés programálásáról. A Sapientia U23 ma hajnalban indul a szlovákiai, csehországi, magyarországi túrájára a European University Hockey League keretein belül, ahol rövid idő alatt 5 mérkőzés vár a fiúkra. Emiatt úgy döntöttünk, hogy sportolóinkat nem tesszük ki egy olyan pluszterhelésnek, amely egyértelműen rossz hatással lenne a játékosok fejlődésére, komoly sérülésveszéllyel járna – írták közleményükben a Sapientia U23 csapatánál.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek