Koronavírus-tesztelési lehetőség Csíkszeredában

Érvényesítés alatt a folyamat

778

A Hargita Megye Tanácsa által működtetett Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban ma elvégezték az első koronavírusteszteket. A vizsgálathoz szükséges gépet bérli a kórház, a vizsgálatokat a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem munkatársai végzik.Helyben elvégezhető a vizsgálat Fotó: HMT Sajtószolgálat

Kezdetben napi negyven tesztet lehet ebben a laborban elvégezni és az első vizsgálatokat a koronavírus-fertőzés gyanújával a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fertőző betegségeket kezelő osztályára beutalt személyeknek végezték. Az eredményeket a kórház ellenőriztetni fogja más laborban is.

Ahogy sok minden más a kórházban, úgy ez a labor is összefogás eredménye, a kórház, a megyei tanács, a Sapientia és dr. Lányi Szabolcs professzor közös munkájának gyümölcse. A teszteket a kórház vásárolta meg. Ez az előrelépés segít a koronavírus-járvánnyal való küzdelemben – hangsúlyozta dr. Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere.

A tesztelési procedúra jelenleg érvényesítés alatt áll, ha ez a folyamat megfelelőképpen zárul, akkor beindulhat a tesztelés azok számára, akiknél felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja és akiket ezért utalnak be a csíkszeredai kórházba.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke gratulált a kórház és az egyetem közösségének, valamint a kutatócsoportnak. Hangsúlyozta, ennek az összefogásnak hála, nem kell 7-10 napot várni az eredményekre.

Azért dolgozunk, hogy minél könnyebben átvészelhessük a járványt megyénkben – nyilatkozta Borboly Csaba.

A tesztelési procedúra jelenleg érvényesítés alatt áll, ha ez a folyamat kedvezően zárul, beindulhat a tesztelés azok számára, kiket koronavírus-fertőzés gyanújával ezért utalnak be a csíkszeredai kórházba.

Fülöp Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek