Tervekkel és lendülettel teli Szín-kron csoport

45

„Megfiatalodott” a diákszín­ját­szó­kat felvonultató gyergyó­szent­miklósi Szín-kron csoport – míg a korábbi években javarészt kö­zépiskolások alkották, most egyre több általános iskolás gyermek mutat érdeklődést a tevékenység iránt – tájékoztatott a csoport alapítója és vezetője, Kolozsi Borsos Gábor. Mint kifejtette, eleinte tartott a korosztályváltástól, mostanra azonban már tudja, nincs miért aggódnia. A csapat számos tervvel vágott neki ennek az évnek, ahogy ők fogalmaznak, „családias hangulatban lendületes munka zajlik”.

A Szín-kron csoport. Mókásan és komolyan Fotó: Archív
A Szín-kron csoport. Mókásan és komolyan Fotó: Archív

Legutóbb tavaly nyáron tájékoztatott lapunk a Szín-kron csoport tevékenységéről, már akkor új, fiatalabb korosztály alkotta a csapatot, azóta pedig folyamatosan érkeztek az új tagok. Kolozsi Borsos Gábor színművész, a diákszínjátszó csoport alapítója és vezetője rámutatott: hat éve alakult meg a kör, ez idő alatt pedig szinte folyamatosan a középiskolák nagyobb évfolyamairól érkeztek a diákok – egészen a tavalyi évig, amikor hirtelen az általános iskolás réteg is érdeklődni kezdett a diákszínjátszás iránt.
– Eleinte megijedtem, de aztán rájöttem, hogy ők is rendelkeznek azokkal az adottságokkal, mint idősebb társaik – fogalmazott Kolozsi, hozzáfűzve: tizennégy aktív tagja van a csapatnak, jelenleg pedig az a legfontosabb, hogy „összerázódjanak”. Hetente több alkalommal is találkoznak a diákok, ilyenkor személyiség- és koncentrációfejlesztő játékokat játszanak, de vannak olyan alkalmak is, amikor – egymás jobb megismerése céljából – egyszerűen csak beszélgetéssel telik el az idő. Most viszont komoly munka zajlik a csapaton belül, vezetőjük lapunknak elárulta: előadásra készülnek, nem is akármilyenre. Egy Gyergyószentmiklósról szóló darabot vinnének színpadra, amelynek alapját valós történelmi események képezik, kivitelezésében pedig a Hóvirág Néptáncegyüttes segít majd.
Kolozsi Borsos Gábor kifejtette, kezdetleges még a terv, jelenleg a szöveg összeállításán dolgoznak, azt azonban elárulta, hogy a produkció táncos előadás lesz.
– Egy olyan előadást tervezünk, amely mindenféle etnikumot magában foglal, a városról, az itt élőkről szól. Merész próbálkozásnak tűnhet, de eltökéltek vagyunk, folyamatosan érkeznek az új ötletek – mondta, majd hozzátette: a bemutatót április végére vagy májusra tervezik, így sok munkájuk van még.
Már az is biztos, hogy nyáron megtartják a harmadik diákszínjátszó Csalamádé Tábort, emellett folyamatosan várják az új tagok jelentkezését is.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek