2021, január 27, szerda.
custom_html_banner1

Érvágás az FK-nak

Alig zárult a labdarúgó harmadik liga 2014/2015-ös idénye, az FK Csíkszereda együttese hatalmas érvágást könyvelhet el. Bajkó Barna, a csapat gólkirálya és egyben csapatkapitánya a soron következő idényben Sepsiszentgyörgyön folytatja pályafutását. Nehéz lesz őt pótolni.

Az FK gólkirálya, Bajkó Barna nagyon fog hiányozni Fotó: Halmágyi Zsolt
Az FK gólkirálya, Bajkó Barna nagyon fog hiányozni Fotó: Halmágyi Zsolt

[dropcap]J[/dropcap]úlius 13-án kezdi meg a felkészülést az FK Csíkszereda harmadik ligás csapata a sorton következő idényre. Eddig a dátumig ugyanis eldől, hogy a Román Labdarúgó Szövetség milyen formában alakítja ki a harmadik vonal csoportjait, illetve tisztázódik az is, hogy mely csapatok fognak elindulni a sorozatban.
A nyári felkészülés rajtjánál az FK Csíkszereda keretében nem lesz ott Bajkó Barna. A 31 esztendős csatár ugyanis a Sepsiszentgyörgyi OSK együttesében folytatja pályafutását, amely köztudottan fel szeretne kerülni a második ligába a következő idényben. Hogy mekkora érvágás ez az eligazolás az FK számára, arról mi sem mond többet, minthogy a csatár 19 gólt szerzett a bajnokság során és a csoport gólkirályi címét is bezsebelhette ezzel. Továbbá Bajkó volt az együttes csapatkapitánya és nem utolsósorban edzői tevékenységet is ellátott a csíki klub berkein belül, ahol kisebb korosztályokat készített fel.
„Nagy veszteség számunkra Barni távozása. A góljaink több mint felét ő szerezte. Egy fontos láncszeme volt a keretnek, akit nagyon nehéz lesz pótolni, vagy egyáltalán nem is lehet. Ilyen befejező csatárt, mint amilyen ő, nagyon nehéz lesz találni. Sokat fogunk szenvedni a hiányától” – fogalmazott Ilyés Róbert az FK edzője.

Egyik szemem sír…
A miértekről és a hogyan továbbról megkérdeztük Bajkó Barnát is, aki szívesen állt a rendelkezésünkre. „Az edzői és a játékos szerződésem május 30-án lejárt az FK Csíkszeredával. Már a tél folyamán megkerestek más csapatok is, hogy igazoljak el, még a második ligából is. Diószegi László, a Sepsiszentgyörgyi OSK elnöke keresett meg nemrég. Egy nagyon tisztességes ajánlatott tett, amelyben kihívást láttam és elfogadtam a felkérést. Köztudott, hogy az OSK fel szeretne jutni a második ligába. Erős keretük van elérhető célokkal. Több rutinos játékosuk van, akik megjárták az első, illetve a második ligát. És nem utolsósorban tovább szeretnék erősíteni keretüket. Ezt hiányoltam nálunk, nem láttam előrelépést. Fiatalokkal nekivágni a szezonnak nagyon nehéz feladat. Tapasztalatlanok, rutintalanok, és én úgy éreztem, hogy van még bennem, és magasabb osztályban is tudnék teljesíteni, ezért fogadtam el az ajánlatot. Nem az anyagiak álltak a döntés hátterében, hanem a kihívás. Ott van előrelépési lehetőség, itt meg egyelőre nem látom ezt. Sajnálom viszont a csapatot, illetve azokat a gyerekeket, akiket itt fogok hagyni. Szentgyörgyön szintén felajánlották, amennyiben van kedvem, akkor heti három alkalommal tartsak edzést kisebb korosztálynak. Tehát az edzősködés mellől sem fogok elszakadni” – fogalmazott Bajkó.
A csatár végezetül kitért az elmúlt idényre, amelyet jónak ítélt. „Ha figyelembe vesszük azt, hogy egy ilyen rutintalan kerettel, újoncként a hetedik helyen végeztünk, akkor az tisztességes helytállás” – tette hozzá a csatár, majd végezetül köszöntet mondott minden csapattársának, az edzőknek, a stábnak és nem utolsósorban a szurkolóknak, akik jóban-rosszban mellettük voltak.

Darvas Attila

[box type=”shadow” ]Bajkó Barna 1984-ben született és 18 éves koráig Major Ágoston nevelőedző mellett tanulta a labdarúgás fortélyait. 2002-ben a harmadik ligában érdekelt Székelyudvarhelyi Budvárba igazolt, majd onnan az akkor még a második ligában érdekelt Szecselevárosi Preciziához. Pár hónap után viszont a harmadik ligás Szovátai Medve-tó csapatának mezét öltötte magár, ahol akkor még Jakab Zoltán – az FK Székelyudvarhely, illetve a román teremlabdarúgó-válogatott edzője – volt a csapat irányítója. Másfél év múlva jött el számára a nagy lehetőség, amikor az első ligás Besztercei Gloria leigazolta. Sajnos viszont ez első felkészülési mérkőzésén, 2005-ben kettős lábszárcsonttörést szenvedett. A felépülését követően nem sikerült visszanyernie korábbi formáját, és végül akkori edzőjével, Ioan Ovidiu Sabăuval arra a megállapodásra jutottak, hogy kezdje újra felépíteni magát. Szászrégenbe került a harmadik ligába, onnan pedig előbb a Brassói Forexhez (második liga), majd a Dévai Maroshoz (második liga). Utóbbi csapatnál két évet töltött el, de több sérülésen és műtéten esett át. Ekkor döntött úgy, hogy elfogadja Szondy Zoltán, a csíkszeredai klub elnökének ajánlatát, és hazajön. Vezéregyénisége volt a csapatnak és nagyban hozzájárult, ahhoz, hogy hosszas szünet után Csíkszeredának újra III. ligás csapata van.[/box]

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb