Értő közönséget nevelnek

Családi hangverseny

61

Tegnap este családi hangversenyt tartott a megyeszékhelyen a Csíki Kamarazenekar. A koncert a Bécsi Filharmonikusok hagyományos újévi hangversenyének hangulatát idézte fel, Adorján Csaba narrációja pedig a keringők és polkák világába kalauzolta a közönséget.

Komolyzene felszabadult hangulatban. A Straussokat idézték meg Fotó: László F. Csaba

Már harmadik éve szervezik meg a rendezvényt, az első családi hangverseny elindítását az indokolta, hogy a csíkszeredai önkormányzat 5–8. osztályos diákok számára elindított zenei-nevelő programjából sokan kimaradtak – fejtette ki kérdésünkre Adorján Csaba.
– Ez a koncert minden évben lehetőség arra, hogy bevonjuk a klasszikus zene iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat. Magyarázott hangverseny lévén igyekszünk ilyenkor nem túl komoly stílusban megközelíteni a zeneműveket. A fiatalabb generáció megszólítása kulcsfontosságú számunkra, hiszen Csíkszeredá­ra is igaz az, hogy inkább az idősebb korosztály látogatja a hangversenyeket – mondta Adorján Csaba, megjegyezve, hogy ez egyben az értő közönség kinevelése szempontjából is fontos küldetésük.
A családi hangverseny során fellépő vonós zenekar a Strauss-dinasztia szellemét idézte meg a Csíki-moziban.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek